Δραγασάκης πριν 50 ημέρες στην Βουλή ..Πείτε με πλασιέ αλλά όχι mister!

Όταν αναφέρεσαι στον Αλέξη Τσίπρα ως “Mr. Alexis”, και μάλιστα στην Βουλή των Ελλήνων, τούτο συνιστά προσβλητικό χαρακτηρισμό και απαράδεκτη ενέργεια, φασίζουσας νοοτροπίας. Ο Προεδρεύων κ. Δραγασάκης δεν επιτρέπει τέτοιου επιπέδου φρασεολογία. Έχει ευαισθησία, πολιτικό πολιτισμό και καλλιέργεια.
Έλα όμως που ως παλαιοπολιτικός ξεχνά (ή δεν γνωρίζει) ότι πλέον, όλα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο! Πριν από 50 ημέρες περίπου, προήδρευε και πάλι. Δίνει τον λόγο στον συνάδελφό του, επίσης βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αντιγράφω, από τα δημοσιευμένα πρακτικά της Βουλής τμήματα του σχετικού εδαφίου, όπου ο συνάδελφός του βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος ειρωνεύεται με μοναδικό τρόπο τον Πρόεδρο Ολάντ:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): ...
Ο κ. Τσακαλώτος έχει το λόγο για επτά λεπτά.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ... Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, θα ήθελα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσω με μία συγγνώμη και μία δημόσια δήλωση. Και τα δύο έχουν να κάνουν με αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, που απεκάλεσε τον Ολάντ, «Ολαντρέου». ...
Άρα, σε σχέση με τον Ολάντ, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπόδειγμα αποφασιστικότητας και μαχητικότητας, οπότε η σύγκριση με τον Παπανδρέου ήταν εντελώς άδικη. ...
Πριν από ένα μήνα ήρθε ο Ολάντ εδώ, όχι ως διάδοχος και πάλι του Ζωρές, αλλά ως πλασιέ μεταχειρισμένων ηλεκτρικών σκουπών, ως ένας πλασιέ που του είχαν υποσχεθεί ότι σε μία κατεστραμμένη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Επιλεκτική ενόχληση, κ. Δραγασάκη;

Όταν υβρίζεται ο Πρόεδρος της Γαλλίας, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πειράζει; Τότε η τοποθέτηση είναι πολιτική; Η φράση «Mr. Alexis» είναι απαράδεκτη και το να αποκαλείται πλασιέ μεταχειρισμένων σκουπών ένας Πρόεδρος χώρας είναι παραδεκτό;

Ωραία αντίληψη, κ. Δραγασάκη...

Το πλήρες κείμενο των πρακτικών βρίσκεται εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=2836e3e5-f426-4dba-8f56-ef86a3f667e5

Με εκτίμηση
Θ.Τ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 

Σχόλια

  1. Για δεύτερη φορά σήμερα με εκπλήσσει το blog.

    Το πρωινό μου σχόλιο με το οποίο ζήτησα τη θέση του διαχειριστή όχι μόνο δεν απαντήθηκε, αλλά ούτε καν αναρτήθηκε, παρότι δεν παραβίαζε κανέναν από τους κανόνες δεοντολογίας που έχουν τεθει από τον διαχειριστή.

    Μετά από αυτή του την ενέργεια ο διαχειριστής του blog (κ. Παπασπύρος) δείχνει οτι "φοβάται" να τοποθετηθεί στο ερώτημα που του έθεσα και προφεύγει σε μεθόδους λογοκρισίας που δεν συνάδουν με το κόμμα στο οποίο έχει ενταχθεί που ευθαρσώς και πρός τίμη του έκανε σχετική δήλωση για το θέμα http://anexartitoiellines.gr/post.php?
    post_id=2611

    Περιμένω έστω και τώρα ο κ. Παπασπύρος να τοποθετηθεί αφενός επί αυτών που έθεσα το πρωί και αφετέρου να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους λογόκρινε το πρωινό μου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να σου απαντήσω σε τίποτα..
      Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το μπλογκ Taxalia.
      Η θέση των Αν.ΕΛ επί του θέματος, είναι συγκεκριμένη και δεδομένη.
      Υ.Γ
      Προφανώς και δεν θα μου κάνεις υπόδειξη για το τι θα αναδημοσιεύω..ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος
      Σου θυμίζω τι γράφεται στα σχόλια:
      "Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.."
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς ψεύδεσθαι, δεν έκανα ουδεμία υπόδειξη, αλλά ζήτησα τη θέση του διαχειριστή του μπλογκ επί της δημοσίευσης. Αντί αυτού λογοκρίθηκε το αρχικό μου σχόλιο παρότι δεν ερχόταν σε αντίθεση με τους όποιος κανόνες έχουν τεθει στο μπλογκ. Όοσν αφορά τη θέση των ΑΝΕΛ ήδη την γνωρίζω και έδωσα σχετικό link. Τέλος, οσον αφορά για την αποδοχή και ευθύνη ή όχι του διαχειριστή για τις αναδημοσιεύσεις, επί αυτού υπάρχει σχετική νομική γνωμοδότηση.
      Καλό σου βράδυ και λυπάμαι πολύ για την εν γένει συμπεριφορά σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.