Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Στη φορολογική δήλωση και οι τόκοι καταθέσεων πάνω από 250 ευρώ

Υποχρεωτική είναι από φέτος η αναγραφή των τόκων από καταθέσεις στη φορολογική δήλωση. Έτσι, όσοι έχουν τόκους πάνω απο 250 ευρω θα πρέπει να περάσουν μια βόλτα από την τράπεζα για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση.
Γιατί θα πρέπει να πάνε όλοι οι καταθέτες από την τράπεζα;
Γιατί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στη ΓΓΠΣ, λόγω φόρτου εργασίας!

Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα και σε αυτή θα αναγράφεται το τι θα γίνεται πχ σε περίπτωση που υπάρχει και άλλος δικαιούχος στο λογαριασμό και πως θα το περνά ο καθένας στη φορολογική του δήλωση και συγκεκριμένα στον κωδικό 659-660 (αναγράφονται οι τόκοι καταθέσεων, ομόλογα, repos, μερίσματα, αμοιβές ΔΣ).

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.