Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Ραχήλ Μακρή: κίνδυνος να χαθούν 1,5 δις ευρώ ενισχύσεων του ΕΣΠΑ...

Απάντηση της τομεάρχου Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ στις δηλώσεις Χατζηδάκη για ΕΣΠΑ 30-5-13
Με υπαρκτό τον κίνδυνο να χαθεί 1,5 δις ευρώ ενισχύσεων του ΕΣΠΑ, λόγω κυβερνητικής κωλυσιεργίας, ο κος Χατζηδάκης μιλά για  βραδυπορούντες!! 
Τα παραδείγματα αναποτελεσματικής απορρόφησης, που ο ίδιος χρησιμοποιεί, μπορεί να αφορούν προγράμματα άλλων συναδέλφων του Υπουργών, αλλά η απορία του Ελληνικού λαού παραμένει:

Μετά από την ίδρυση ακόμα και Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, πως είναι δυνατόν να παρουσιάζονται τέτοιου βαθμού αστοχίες;

Η πιο πάνω ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση των όσων είπε ο κ. Χατζηδάκης:
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε σε δήλωσή του σχετικά με το ΕΣΠΑ ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει κονδύλια.
"Ορισμένοι βραδυπορούντες ίσως χάσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν θα χάσει λεφτά η χώρα",
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σαφώς και υπάρχουν προβλήματα, αλλά τελευταία λαμβάνονται μέτρα για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση σχετικά με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών " και ο μαραθώνιος συνεχίζεται..." όπως συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του υπουργού στους βραδυπορούντες αφορούσαν προγράμματα όπως αυτό της ψηφιακής σύγκλισης ή της διοικητικής μεταρρύθμισης τα οποία με την αναθεώρηση που θα γίνει ενδέχεται να χάσουν κονδύλια. Η αναθεώρηση εξαρτάται από τα περιθώρια που θα δώσει στη χώρα μας η ΕΕ και θα γίνει το Φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.