Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Βασίλης Παπακωνσταντίνου «Ποτέ δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν περήφανο λαό και έναν ευαίσθητο άνθρωπο»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο Αχελώος tv και στον Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εποχή που ζούμε, τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ενώ έκανε δημόσια την αυτοκριτική του.
«Ποτέ δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν περήφανο λαό και έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Το θέμα είναι ότι μπορούν να κάνουν μόνο ένα είδος υποταγής.
Μια οικονομική υποταγή και αυτό κάνουν στις μέρες μας», δήλωσε o αγαπημένος ροκάς της ελληνικής μουσικής σκηνής σχολιάζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και  συνέχισε:«Δεν βλέπω αντίδραση μέχρι τώρα. Πίστευα ότι οι Έλληνες θα ξεσηκωνόντουσαν πιο γρήγορα. Περιμένω περισσότερα από τους Ισπανούς και από τους Πορτογάλους και μετά από τους Έλληνες. Οι Ισπανοί μας διδάξαν να κατεβούμε στο σύνταγμα, μας είχαν κράξει μάλιστα λέγοντας ότι Έλληνες κοιμούνται και έτσι θίγοντας μας το φιλότιμο μας έκαναν να κινηθούμε. Είμαστε περίεργος λαός και έχουμε και ένα μαζοχισμό μέσα μας».
Δε διστάζει να παραδεχτεί ότι ο Έλληνας είχε πέσει στην παγίδα του καταναλωτισμού:
«Ο Νεοέλληνας μετά την δικτατορία κατάπινε όλο και περισσότερο εκείνα τα προϊόντα που του έδιδαν προκείμενου να τον σκλαβώσουν αργότερα. Έβλεπα πως η τηλεόραση σιγά-σιγά έφερε στην αρχή ως πλάκα το newlifestyle και μετά αυτό έγινε κυρίαρχο, πως στην αρχή ήρθε το bigbrother ως πλάκα και μετά έγινε κατεστημένο και κυρίαρχο. Επίσης, εκεί που στην αρχή κοροϊδεύαμε τα ψώνια με τις νοικιασμένες porche, μετά είδαμε πως αυτό έγινε κυρίαρχο έξω από τα μπουζουκομάγαζα και τα club.
Όλο αυτό ήταν μια ηλιθιότητα, μια αρχοντοβλαχιά, μια εικόνα του νεοέλληνα o οποίος ήθελε ντε και καλά να επιδείξει μια ταυτότητα η οποία δεν ήταν δική του, αλλά ήταν φτιαγμένη μέσα από τα μέσα μαζικής ύπνωσης .
Ήθελε και αυτός να ξεχωρίσει και να δείξει πως κάποιος ήταν μέσα από υλικά πράγματα, ντύσιμο, αυτοκίνητο , παπούτσι. Ξαφνικά τώρα δεν έχει να αποπληρώσει τις porche και τα υπερπολυτελή σπίτια » ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όσο για το τι άλλο πιστεύει ότι λείπει από την εποχή είπε:
«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και η μοναδική αντίσταση είναι πια ένα κουράγιο, ένα χαμόγελο, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια. Στις μέρες μας οι περισσότερες συνδιαλλαγές που γίνονται μεταξύ των ανθρώπων είναι οικονομικές, νομίζεις ότι εάν τελικά δεν έχεις την δυνατότητα να πας να αγοράσεις, χάνεις μαζί και την υπερηφάνεια σου.
Είναι λάθος, η υπερηφάνεια παραμένει ακόμη και όταν ψάχνεις τα σκουπίδια για να πάρεις κάτι να φας. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν άνθρωποι καλοντυμένοι, καθαροί που ψάχνουν μέσα στους σκουπιδοντενεκέδες, έχουν την αξιοπρέπεια τους και δεν την χάνουν επειδή ψάχνουν να βάλουν κάτι στο στόμα τους».
Το Βίντεο


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.