ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: "ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;"

... Η ΜΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Εθνικής Αμυνας σχετικά με την Ανασύσταση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτέλεση μικρών αλλά πολύ σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων, ζητά με Ερώτησή του προς τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Τέρενς Κουίκ.


Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, αλλά και στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του Τέρενς Κουίκ και μάλιστα τη στήριξε με πολύ θερμό τρόπο, δίνοντας τη σαφέστατη εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε η ΜΟΜΑ να γίνει πραγματικότητα.

Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι τα κονδύλια από τους εθνικούς πόρους είναι ελάχιστα και ότι οι Περιφέρειες ή και οι Δήμοι δεν αντέχουν ταμειακά να σηκώσουν αυτό το βάρος, είναι προφανές ότι η ΜΟΜΑ θα μπορούσε να δώσει άμεσες λύσεις.

Και μάλιστα λύσεις όπου αυτά τα έργα θα έχουν τεράστια αντοχή μέσα στο χρόνο, όπως το απέδειξε στο παρελθόν, σε αντίθεση με τα έργα πολλών εργολάβων, που έβγαλαν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές κατασκευαστικές ατέλειες.

«Πότε σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες ανασύστασης της ΜΟΜΑ;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μπει η τελευταία υπογραφή που θα σημάνει την έναρξη επαναλειτουργίας της.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΜΑ


κ. Υπουργέ,

Από την αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας σας έθεσα το θέμα της επανασύστασης της ΜΟΜΑ.

Σας υπενθυμίζω ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, αλλά και στην Ολομέλεια της Βουλής, αποδεχθήκατε την πρόταση και μάλιστα τη στηρίξατε με πολύ θερμό τρόπο, δίνοντας τη σαφέστατη εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβετε τις σχετικές πρωτοβουλίες και η ΜΟΜΑ να γίνει πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως νησιωτικές και ορεινές, εκκρεμούν εκατοντάδες παρεμβάσεις του Κράτους για την εκτέλεση μικρών μεν αλλά πολύ σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων.

Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι τα κονδύλια από τους εθνικούς πόρους είναι ελάχιστα και ότι οι Περιφέρειες ή και οι Δήμοι δεν αντέχουν ταμειακά να σηκώσουν αυτό το βάρος, είναι προφανές ότι η ΜΟΜΑ θα μπορούσε να δώσει άμεσες λύσεις. Και μάλιστα λύσεις όπου αυτά τα έργα θα έχουν τεράστια αντοχή μέσα στο χρόνο, όπως το απέδειξε στο παρελθόν, σε αντίθεση με τα έργα πολλών εργολάβων, που έβγαλαν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές κατασκευαστικές ατέλειες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πότε σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες ανασύστασης της ΜΟΜΑ;

2.Πότε σκοπεύετε να βάλετε την τελευταία σας υπογραφή που θα σημάνει την έναρξη λειτουργίας της ΜΟΜΑ την επόμενη ημέρα; Μπορείτε να δώσετε ακριβές χρονοδιάγραμμα;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ



Σχόλια