Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: “Συνεχίζεται η κοροϊδία της κοινωνίας με τις δήθεν «μαϊμού» συντάξεις”

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για «μαϊμού» συντάξεις του Δημοσίου που ξαναανακάλυψε η Συγκυβέρνηση, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησα από τον κ. Βρούτση ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης να καταθέσει αληθή και ακριβή στοιχεία για τις «μαϊμού» συντάξεις στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά δεν το έπραξε. 

Αντ’αυτού βγήκε χθες ο κ. Σταϊκούρας με μια προκάτ ανακοίνωση, ενταγμένη στο πλαίσιο της προπαγάνδας της Συγκυβέρνησης περί «ετήσιων εξοικονομήσεων ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ» από «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα Ελλήνων ασφαλισμένων. Προφανώς στους υπουργούς αρέσουν οι μονόλογοι και όχι ο διάλογος στη Βουλή.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέσαμε επίσημα 7 φορές μέχρι σήμερα στην Βουλή το ζήτημα της τεκμηρίωσης του μεγέθους της υποτιθέμενης κατασπατάλησης που διαρκώς διαφημίζει η ΝΔ και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα δυο αυτά κόμματα προέβαλαν κατά τα 3 χρόνια του Μνημονίου από τα ΜΜΕ ένα καταιγισμό αλληλοαναιρούμενων επίσημων απολογισμών για «μαϊμού συνταξιούχους», τους οποίους διαρκώς ανακάλυπτε και δήθεν κατεδίωκε ο εκάστοτε υπουργός για να ξαναχαθούν τα ίχνη τους λίγο αργότερα μέσα στη συλλογική λήθη. 
Θυμίζω τις δηλώσεις τον Ιούνιο του 2010, λίγο μετά την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του Μνημονίου ελέω ΠΑΣΟΚ, από τον τότε αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη περί «υπεραιωνόβιων συνταξιούχων μαϊμού». Ο κ. Κουτρουμάνης ανακάλυψε- κατά σύμπτωση με την έναρξη του Μνημονίου-ότι υπήρχαν σχεδόν 9.000 συνταξιούχοι άνω των 100 ετών που δεν έπρεπε να λαμβάνουν συντάξεις! Ο ίδιος όμως επανήλθε στο θέμα των συντάξεων «μαϊμού» στις 24 Οκτωβρίου 2010 διευκρινίζοντας πως σε ό,τι αφορά τους υπεραιωνόβιους διαπιστώθηκε τελικά ότι μόλις οι 350 είχαν αποβιώσει! Οι 9.000 μαϊμού συνταξιούχοι μειώθηκαν ξαφνικά σε μόνο 350…
Κι επειδή οι κύριοι Σταϊκούρας και Βρούτσης επιμένουν ότι εξοικονομούν συνολικά 420 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους καλέσουμε άμεσα να απαντήσουν δημόσια ποιος θα είναι τελικά ο πραγματικός αριθμός «μαϊμού» συντάξεων μετά από 1,5 μήνα, όταν θα έχει πια ολοκληρωθεί και η τελευταία απογραφή τους. Η απάντηση θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!".

Σχόλια