Ανασχηματισμό τώρα ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Του Αιμίλιου Περδικάρη Εν αναμονή της επίσκεψης της τρόικα στην Αθήνα, θέμα ανασχηματισμού και αναθεώρησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης θέτει το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υιοθετεί πιο σκληρή κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τη συμπόρευση με το κόμμα του Π. Καμμένου και τις ιδεολογικές έριδες που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου.  Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, το ΠΑΣΟΚ
δεν θα είχε αντίρρηση να μετατραπεί η Βουλή σε πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, στοχεύοντας στο να «στριμώξει» τον Αλ. Τσίπρα. Με απλά λόγια, θα συναινέσει στη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών για το κυπριακό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, οι «ρεαλιστές» της Κουμουνδούρου στέλνουν σαφή μηνύματα προς την πλευρά της «Αριστερής Πλατφόρμας» που επαναφέρει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Τόσο ο Γ. Σταθάκης όσο και ο Γ. Μηλιός υπενθυμίζουν με νόημα σε δηλώσεις τους ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν σημαίνει αυτόματα και απαλλαγή από το Μνημόνιο ούτε «επιστροφή στον παράδεισο». 

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, διαμηνύει ότι «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης και μετά την επίσκεψη της τρόικα πρέπει να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων», επιχειρώντας έτσι να βάλει στην ατζέντα της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων την Τετάρτη το ζήτημα του ανασχηματισμού. 

Παράλληλα, ζητεί από την κυβέρνηση να αξιοποιηθεί η ρήτρα ύφεσης, ενώ εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα που θεωρεί άδικα. 

«Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει μια πολύ καθαρή θέση. Όλα τα επιμέρους σημεία να εντάσσονται σε ένα ενιαίο προγραμματικό πλαίσιο, με ορίζοντα τετραετίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να μοιράζονται δίκαια το κόστος και το όφελος. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν θα σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν, για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Ιπποκράτους.

capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια