Μαρίνα Χρυσοβελώνη «Τα τρίτα γενέθλια του μεγάλου ψέματος του κ. Μανιτάκη»


Στις 18-4-2010 με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο σημερινός υπουργός -  αρμόδιος μάλιστα για θέματα Δημόσιας Διοίκησης-  κ. Μανιτάκης εμφανίστηκε ως συνταγματολόγος να υποστηρίζει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ειρωνικότατο –όπως αποδείχθηκε 3 χρόνια μετά- άρθρο κλείνει με την σαφή αναφορά του νυν υπουργού
στην δίκαιη και δικαιολογημένη πεποίθηση των υπαλλήλων ότι κανένας νομοθέτης δεν δύναται να θίξει τη μονιμότητα.

Μεταφέρω ακριβώς το κομμάτι του ιστορικού αυτού άρθρου: «Το πόσο δίκαιη και δικαιολογημένη είναι αυτή η πεποίθηση των εν λόγω υπαλλήλων είναι πιστεύω περιττό να αναλύσω. Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη»!

Αποδείχθηκε όμως πόσο εύκολα μπορεί η δύναμη της «καρέκλας» να αλλάξει ριζικά τις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου και δη επιστήμονα, μετατρέποντάς τον σε φερέφωνο της Τρόικα.
Η απάντηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον υπουργό κ. Μανιτάκη είναι η εξής: Όχι μόνο βρέθηκε αυτή η κυβέρνηση, αλλά εσείς είστε εκείνος που σήμερα ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους! Και όπως είπε κάποτε ο συνταγματολόγος κ. Μανιτάκης μόνο η σκέψη αυτή μας ξεπερνά ως προσωπικότητες, ως Έλληνες, ως δημοκρατικούς πολίτες!

Σχόλια