Ο Μπίκας “τελειωσε” τον Παπανδρέου. Οικονόμου (Δημαρ): Εάν τα γνωρίζαμε, θα τον είχαμε παραπέμψει από την ολομέλεια!

Μετά την αποκάλυψη των e-mails από τον Διώτη ήλθε και η χθεσινή κατάθεση Μπίκα για να τελειώσει τους Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Οι αποκαλύψεις ηταν τόσο τρανταχτές, που ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου είπε ξεκάθαρα: Εάν γνωρίζαμε αυτά τα στοιχεία στην ολομέλεια, η αντιμετώπιση μας για τον Παπανδρέου θα ήταν τελείως διαφορετική!

Ο Μπίκας διέψευσε ότι έφερε αυτός το επίμαχο CD, ενώ υποστήριξε (όπως το Ολυμπία έγραψε από την πρώτη στιγμή) ότι η διαδικασία έλευσης της λίστας στην Ελλάδα ήταν νομιμότατη, μεταξύ των υπουργείων οικονομικών Ελλάδας και Γαλλίας. Ο Παπακωνσταντίνου την κατέστησε “παράνομη” με τους χειρισμούς του ενώ ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για όλα, από τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου!

Δείτε τι είχαμε αποκαλύψει στις 31 Δεκεμβρίου: Η αποκάλυψη της απάτης: Ο Παπακωνσταντίνου έλεγε πως πήρε την λίστα από τις μυστικές υπηρεσίες ενώ είχε παραδοθεί θεσμικά στον πρέσβη!

Ο εισαγγελέας Πεπόνης αναμένεται να ζητήσει και την χθεσινοβραδινή κατάθεση.

«ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): …Όπως και τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, δεν τον ενημέρωσα εγώ για τη λίστα. Έγινα αναφορά με τον πρώην Πρωθυπουργό πολύ μετά αφού είχε έρθει η λίστα. Δεν είχα πάει δηλαδή επί τούτου  στον κύριο Πρωθυπουργό τότε, κ. Παπανδρέου, να του πω αυτό το πράγμα.
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): Προφανώς, έχουν περάσει πια από τότε που ήλθε η λίστα, εννέα μήνες. Ο Πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα. Σε μια συζήτηση που θα λέγαμε για θέματα της φοροδιαφυγής και αυτών των πραγμάτων, εγώ θα είχα δει το θέμα της λίστας, και είπα στον κ. Διώτη «Να το τρέξουμε, να το κάνουμε, διότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Πρωθυπουργό, φαντάζομαι, να τρέξει αυτή η λίστα». Αυτό θα έγινε. Κατ’ αρχήν το στικάκι αυτό δεν είχε φτάσει στον κ. Διώτη. Εγώ δεν το είχα δει ποτέ μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να πω οτιδήποτε άλλο για ένα στικάκι το οποίο δεν το ήξερα, απλώς επέβλεπα ένα θέμα, το οποίο – ο χρόνος προχώραγε- και ήθελα να μπει σε μια διαδικασία να προχωρήσει και στο πλαίσιο αυτό, για να τρέξουν τα πράγματα, λέω αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει καμμία αντίφαση σε αυτό.»olympia.gr

Σχόλια