Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας "Δεν πρέπει να βιαστούμε" για ένταξη στην Ευρωζώνη..

Η Ρουμανία δεν εγκατέλειψε την ιδέα ένταξης στην ευρωζώνη, αλλά  "δεν πρέπει να βιαστούμε να ενταχθούμε σε αυτήν, όπως έκαναν άλλοι"  δήλωσε ο πρωθυπουργός της βαλκανικής αυτής χώρας Βίκτορ Πόντα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως είπε, "προσαρμόζουμε το πρόγραμμα
σταθερότητας και σύγκλισης με την πραγματικότητα στη Ρουμανία και την ευρωζώνη. Η ένταξη στην ευρωζώνη παραμένει ένας σημαντικός στόχος". Σύμφωνα με τον κ. Πόντα, η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ 1,6% φέτος, επιβεβαιώθηκε και από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και οίκους αξιολόγησης [σ.σ. πρόσφατα, ο οίκος Fitch επαναβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας διατηρώντας την προοπτική (outlook) σταθερή].
Τον περασμένο μήνα, ο κ. Πόντα δήλωσε ότι το 2015 δεν είναι "ρεαλιστικός στόχος" για την ένταξη της Ρουμανίας στην ευρωζώνη και διατύπωσε την εκτίμηση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πιο βιώσιμη το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.