Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

YΠΟΙΚ: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη διαγραφή προστίμων

Αποσύρθηκε και τυπικά μετά τις αντιδράσεις από το νομοσχέδιο για τα νέα επενδυτικά εργαλεία, η διάταξη που απάλλασσε τους υπόχρεους σε φόρο, από… τα 4/5 των προσαυξήσεων και των προστίμων, που θα επέβαλε ο φορολογικός έλεγχος του έτους 2008 και των προηγουμένων ετών, σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δέχονταν να υποβάλλουν αρχική ή συμπληρωματική δήλωση για τα έτη αυτά

Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ύστερα από διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και της ΔΗΜΑΡ.
Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η απαλλαγή από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, ίσχυε υπό την προϋπόθεση ότι ο ελεγχόμενος, «οικεία βουλήσει δεχόταν να πληρώσει όλο το ποσό αμέσως, οπότε τα χρήματα πληρώνονταν εφάπαξ σε πολύ προγενέστερο χρονικό διάστημα».
«Τη διάταξη την αποσύρουμε, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν αποκλίσεις από το γενικό πλαίσιο του νέου ποινολογίου για φορολογικούς σκοπούς που πρόκειται να φέρουμε. Δεν έχει καμία σχέση με πρόθεση της κυβέρνησης να ευνοεί όποιον έχει διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής, ή να εξυπηρετήσει κανένα συμφέρον» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.