Πάνος Καμμένος: Είναι ελληνικός αέρας και αυτός ο τόπος έχει βαφτεί με πολύ αίμα, ώστε να τον παραδώσετε κάποιοι σε αυτούς που σας «κρατούν» με τις μαύρες σακούλες της Siemens

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:
«Ο κ. Δήμαρχος δικαιούται να κάνει μεγάλο χαιρετισμό, γιατί είναι αλήθεια αυτό που είπε. Πριν από πολλά χρόνια, την εποχή ακόμα εκείνη που οι διαφορές των πολιτικών κομμάτων ήταν πολύ έντονες, υπήρχαν τα «πράσινα» και τα «μπλε» καφενεία, υπήρχε αντιπαράθεση και σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων. Κάποιοι άνθρωποι εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό βρήκαμε κοινές συνισταμένες.
Κοινές συνισταμένες στα εθνικά θέματα. Ήταν η πρώτη ομάδα βουλευτών, που 72 χρόνια μετά από τότε που ο Παπουτσιδάκης κατέβασε την σημαία από την Ίμβρο, πατήσαμε το πόδι μας σε αυτό το ελληνικό νησί όπου είχαν απομείνει 352 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και έξι παιδιά και όπου η Τουρκία εφάρμοζε το περίφημο
«Eritme Programi», με ανοιχτές ποινικές φυλακές, με διώξεις και με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήμασταν στη Σερβία, βρεθήκαμε δίπλα στον αγώνα του Κουρδικού λαού και βρήκαμε κοινές συνισταμένες σε αυτά που ενώνουν τους Έλληνες και όχι σε αυτά που χωρίζουν τους Έλληνες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γεννηθήκαμε μέσα από αυτή την ανάγκη, μέσα από την ανάγκη να ενωθούμε οι Έλληνες απέναντι σε μια ξένη κατοχή. Στην ξένη κατοχή της τρόικας, την οποία σήμερα ζούμε και της οποίας τα αποτελέσματα αντιλαμβάνεται το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσεως μέχρι χθες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε πολίτες που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους του χθες, αλλά που ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο του σήμερα, στο μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο, σε αυτό το μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο που αποτελεί την ελπίδα για να διώξουμε από την πατρίδα μας τους επιτρόπους, τους τοκογλύφους, τους δανειστές και την τρόικα.
Μαζί μας είναι εκείνοι που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν μίλησε για την Ευρώπη των εθνών –κρατών, για την ισότιμη Ευρώπη, στην οποία είχε ακριβώς τον ίδιο λόγο, το ίδιο βέτο και την ίδια ψήφο ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Στους πολίτες του μεγάλου δημοκρατικού και πατριωτικού κέντρου που συνέθλιψαν οι μυλόπετρες της μεταπολίτευσης, στους πολίτες του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, που πίστεψαν στο «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και δεν συμφώνησαν όταν η κυβέρνηση Σημίτη, μέσω του Πάγκαλου, είπε «αφήστε τη σημαία στα Ίμια να την πάρει ο αέρας», εφαρμόζοντας πολιτικές γκρίζων ζωνών, που δε συμφώνησε στην παράδοση του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Στους πολίτες που προέρχονται από την πατριωτική Αριστερά, από εκείνη που ενώθηκε στον Γοργοπόταμο μαζί με τον Ζέρβα και τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ και τίναξαν τη γέφυρα, προκειμένου να επιφέρουν ένα καίριο χτύπημα στους ξένους κατακτητές. Στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που ζητάμε να ενωθούμε, προκειμένου να αποφύγουμε το τρίτο στάδιο της τρόικας και της ξένης κατοχής, που είναι ο εμφύλιος σπαραγμός. Σε μια εποχή που βλέπουμε να αναπτύσσονται φαινόμενα επικίνδυνα για την πατρίδα μας.
Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν νεοναζιστές, δεν είναι δυνατόν αυτός ο τόπος που κατέσφαξαν οι ξένοι κατακτητές ναζί, το 1940, να έχουμε πολιτικά κόμματα, με λαϊκή αποδοχή, που χαιρετούν ναζιστικά. Σε αυτή την εποχή, που βλέπουμε κάποιοι άλλοι να συμμαχούν, όχι για το καλό της πατρίδας μας αλλά για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων τραπεζιτών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο να χάσει το πιο πολύτιμο από όλα, την ελπίδα.
Βλέπουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια που εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας το μνημόνιο, η ξένη τρόικα, που δεν προβλέπεται από καμία συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέβαλε μια πολιτική της ύφεσης και οδήγησε όχι μόνο σε οικονομική κρίση την ελληνική οικογένεια, αλλά και σε ανθρωπιστική κρίση, που μετέτρεψε αυτόν τον τόπο σε έναν τόπο με 1.800.000 ανέργους, το 60 -65% σε ανεργία, το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε λουκέτο, σε 4.000 αυτοκτονίες, στον τόπο αυτό που είχαμε τον μικρότερο αριθμό αυτοκτονιών σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, σε βαριά φορολογία, που οδηγεί στην απώλεια της ιδιωτικής περιουσίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί, και το βασικότερο από όλα, για αυτό που σήμερα είμαστε εδώ, στην ερημοποίηση της νησιωτικής Ελλάδος.
Αυτά δεν είναι αποτελέσματα της κρίσης και της εισβολής, είναι ο στόχος της κρίσης και της εισβολής. Μας έβαλαν στο μνημόνιο, μας έφεραν την τρόικα για να επιτύχουν ακριβώς αυτό τον στόχο. Οι οικονομολόγοι τους το ονομάζουν εσωτερική υποτίμηση και κρίνουν ότι ακόμα είμαστε στο 50% αυτής της εσωτερικής υποτίμησης, έχουμε να διανύσουμε άλλο τόσο δρόμο και αυτά δεν είναι αυτά που εμείς προβλέπουμε, είναι αυτά που έχουν υπογράψει. Είναι αυτά που έβαλαν από κοινού την υπογραφή τους ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, η λάθος πολιτική, το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια.
Σήμερα στο προσυνέδριο για τη νησιωτικότητα και για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Έχουμε περάσει, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με προσυνέδρια, από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα, από τους Οθωνούς θα φτάσουμε μέχρι το Καστελόριζο, όμως η «καρδιά» του Αιγαίου χτυπάει εδώ. Χτυπάει στην καρδιά της Λέσβου, στο υπουργείο Αιγαίου, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που είχα την ιδιαίτερη τιμή να υπηρετήσω, να σας γνωρίσω όλους και να με γνωρίσετε και με πολύ χαρά σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε ανθρώπους που συνεργαστήκαμε από τα Μ.Μ.Ε και ευχαριστώ πολύ για την παρουσία τους τα τοπικά μέσα της Λέσβου, σε δημάρχους όπως ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος για μένα δεν είναι απλώς φίλος, είναι αδελφός, τον πρώην δήμαρχο Μανταμάδου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, προέδρους φορέων, γιατρούς, ανθρώπους με τους οποίους συνυπήρξαμε στον αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης και από εδώ, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε να ξεκινήσει η διαμόρφωση του προγράμματός μας για τη νησιωτική πολιτική. Μια νησιωτική πολιτική που αφορά βεβαίως το Βόρειο Αιγαίο, αφορά τον Αϊ Στράτη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, την Εγνούσα, την Χίο, τα Ψαρά, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα.
Σήμερα, οι Σαμιώτες δεν μπόρεσαν να είναι εδώ, γιατί χθες μια μεγάλη καταστροφή στο Ηραίον οδήγησε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτή όμως η καταστροφή δείχνει και το τι ακριβώς αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, και το λέω περισσότερο όχι για σας αλλά για αυτούς που μας παρακολουθούν σε όλη την Ελλάδα μέσα από το διαδίκτυο στην διαδικασία του προσυνεδριακού μας διαλόγου.
Γιατί τα νησιά δεν είναι μόνο αυτά τα οποία επισκέπτονται το καλοκαίρι για διακοπές οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, δεν είναι μόνο η εικόνα της παραλίας, της ταβέρνας, της ανεμελιάς, του ούζου, της χαράς και του Ζορμπά, είναι το νησί το αποκλεισμένο στα εννέα μποφόρ, είναι ο νέος, ο οποίος χτύπησε σε τροχαίο ατύχημα και δεν έχει καράβι να μεταφερθεί, ούτε ελικόπτερο να προσγειωθεί, είναι το νοσοκομείο που πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά εκείνα που θα χρειαστούν, είναι οι δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να βρίσκονται σε κάθε νησί για να μπορέσει να διατηρηθεί ο τοπικός πληθυσμός και άρα να υπάρχει ζωή στα νησιά, είναι η ανάγκη για ειδικά μέτρα που προβλέπει το Σύνταγμα, το άρθρο 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και την ανάγκη σε κάθε νομό να προβλέπεται η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, όπως επίσης και των απομακρυσμένων περιοχών.
Τυγχάνει σήμερα που κάνουμε το προσυνέδριό μας να βγει μια είδηση, η ουσιαστική κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου του πρώην υπουργείου Αιγαίου και το λέω αυτό διότι με το νέο σύστημα αναδιοργάνωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου καταργούνται τέσσερις Διευθύνσεις. Μεταξύ αυτών καταργείται μια Διεύθυνση στην οποία δεν φαντάζει πολύ σπουδαία από το όνομά της, η Πολιτική Προστασία, αλλά η Πολιτική Προστασία είναι η συνέχεια του λόγου που ιδρύθηκε το υπουργείο Αιγαίου από τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι παλλαϊκή άμυνα. Καταργείται λοιπόν η παλλαϊκή άμυνα, δηλαδή η προστασία των νησιών από τους ίδιους τους κατοίκους του, καταργείται η εθνική άμυνα των νησιών.
Καταργείται η Διεύθυνση Πολιτισμού και δεν εννοώ τη Διεύθυνση Πολιτισμού , ένα μικρομάγαζο που έκανε ρουσφέτια κατά καιρούς, αλλά εκείνη τη Διεύθυνση του υπουργείου Αιγαίου που οργάνωσε τις μεγάλες εκδηλώσεις της Ρεγγάτας, των Θιάσων του Αιγαίου, των σχολικών αθλητικών αγώνων που έδωσαν επί χρόνια πολλά, επί δεκαετίες, ζωή στα νησιά, των μεγάλων εκδηλώσεων προβολής και τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας. Τις δυνατότητες να οργανώνονται ακόμα και στα μικρά νησιά εκδηλώσεις, αλλά και θεσμοί όπως στον Αϊ Στράτη, το Μουσείο της Αντίστασης, πινακοθήκες, προβολές ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αυτά όλα καταργούνται με μία απόφαση, με εντολή της τρόικας την οποία εκτελεί η σημερινή κυβέρνηση.
Εμείς λοιπόν από εδώ, από τη Μυτιλήνη τους λέμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως κίνημα και όχι ως κόμμα -και θα παραμείνουμε κίνημα- ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και να ερημώσει τα ελληνικά νησιά. Θα αντισταθούμε όλοι οι Έλληνες και θα κινητοποιήσουμε όλους τους Έλληνες απέναντι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τη μεριά των τοκογλύφων, των δανειστών και των τραπεζιτών. Γιατί ο σκοπός τους είναι να ερημωθεί η νησιωτική Ελλάδα, σκοπός τους είναι να καταργηθούν όλες οι δομές.
Βλέπουμε ότι καταργούνται οι Δ.Ο.Υ στα περισσότερα μικρά νησιά αλλά και στα μεγάλα νησιά, όπως συνέβη εδώ στην Καλλονή, στο Πλωμάρι και στο Μόλυβδο. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ ουσιαστικά σημαίνει την αντικατάστασή τους με εισπρακτικές εταιρείες που θα εξυπηρετούν τους τοκογλύφους. Η κατάργηση των ΙΚΑ, των Κέντρων Υγείας, η υποβάθμιση των νοσοκομείων, η κατάργηση σχολείων, η μεταφορά των μαθητών αυτό που ζείτε και εσείς σήμερα εδώ στη Μυτιλήνη θα οδηγήσουν στην ερημοποίηση των νησιών και στην μετατροπή τους σε all inclusive μονάδες που θα φιλοξενούν Γερμανούς συνταξιούχους σε νησιά τα οποία ουσιαστικά θα έχουν κατασχεθεί από τους τραπεζίτες μέσω των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που έδιναν στο παρελθόν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τουριστικές μονάδες. Αυτός είναι ο σκοπός της τρόικας.
Σκοπός της Τρόικας δεν είναι μόνο να πωληθούν κάποια νησιά, το οποίο και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, αλλά σκοπός τους είναι νησιά τα οποία έχουν λίγους κατοίκους να εγκαταλειφθούν, το έχουν πει ευθέως. Η διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο και βεβαίως όχι για λόγους οικονομίας, παρά για να οδηγήσει στην ερημοποίηση των νησιών.
Η ακτοπλοΐα από τον Νοέμβριο και μετά, εάν περάσει ο νέος νόμος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δεν θα υφίσταται. Καταργείται η υποχρεωτική δεκάμηνη ναύλωση των καραβιών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα εμφανίζεται το καλοκαίρι ένας εφοπλιστής, θα βάζει ένα καράβι για τρεις μήνες που υπάρχει μεταφορικό έργο και δεν θα υποχρεούται το καράβι αυτό να το διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το αποτέλεσμα; Ακόμα και εκείνοι οι ακτοπλόοι, οι οποίοι είχαν την ετήσια δρομολόγηση δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν, διότι το περισσότερο μεταφορικό έργο θα το καλύπτουν αυτές οι νέες εταιρίες που θα μπαίνουν για λίγους μήνες το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα; Δεν θα υπάρχει συγκοινωνία. Και πόσο κοστίζει στο κράτος; Το σύνολο του κόστους που επιδοτείτο η συγκοινωνία των νησιών είναι 100 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο για το σιδηρόδρομο είναι δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αλλά αν παύσει να υπάρχει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, θα παύσουν να υπάρχουν τα νησιά.
Προϋπόθεση λοιπόν για να υπάρξει νησιωτικότητα είναι η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης και αυτό σημαίνει επιδοτούμενα δρομολόγια και όχι μόνο ακτοπλοϊκά. Για κάθε νησί βαπόρι από το κέντρο αλλά και διανησιωτική σύνδεση που θα δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς των τουριστών από διαφορετικά νησιωτικά συμπλέγματα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει καράβι στη Μυτιλήνη και στη Λήμνο, από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι αδύνατον να μην υπάρχει σύνδεση με τις Κυκλάδες ή με τα Δωδεκάνησα ή με τη Χίο και τη Σάμο. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα φέρει έσοδα στο κράτος και όχι έξοδο των 100 εκατομμυρίων. Η διακίνηση των τουριστών θα δώσει τη δυνατότητα ένας τουρίστας που έρχεται κατά μέσο όρο 15 μέρες το καλοκαίρι στην Ελλάδα να επισκεφθεί διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα και εμείς προτείνουμε και την επιδότηση ακόμα, τώρα που περνάει ο νόμος για τα υδροδρόμια, και των υδροπλάνων που μπορούν να εξυπηρετούν παράλληλα με την ακτοπλοΐα για τη διακίνηση και το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι.
Το δεύτερο είναι αυτό που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ο «Καλλικράτης». Ο διοικητικός βραχίονας των μνημονίων είναι ο «Καλλικράτης», όπου έγινε το εξής μεγάλο έγκλημα: Εδόθησαν πολλές αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δεν εδόθησαν πόροι. Ενώθηκαν δήμοι μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών. Δυόμιση με τρεις ώρες θέλει κάποιος για να έρθει από τη δυτική άκρη της Μυτιλήνης στο κέντρο, για να εξυπηρετηθεί στο δημοτικό κατάστημα. Χωρίς πόρους, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον τομέα της Υγείας. Κατάργηση των νοσοκομείων, υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων. Μαθαίνω ότι στη Μυτιλήνη, η μονάδα του νεφρού συνεχίζει να λειτουργεί αλλά δεν υπάρχουν φίλτρα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην υπάρχουν αναλώσιμα και την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν όλα αυτά και εδώ θέλω να το προσέξετε μαθαίνω ότι κυκλοφορούν στο νοσοκομείο διάφορες ιδιωτικές εταιρίες από την Τουρκία, που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες μαζί με ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να περάσει κάποιος απέναντι και να εξυπηρετηθεί σε νοσοκομεία της Τουρκίας.
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά κάποιοι προσπαθούν με βία να περάσουν τις «περίφημες» συμφωνίες, τις οποίες έκανε κάτω από το τραπέζι ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει εάν θα μπορούσαν να είναι τα νησιά μας ανταγωνιστικά. Πώς μπορεί να ανταγωνιστεί μια μικρομεσαία επιχείρηση στη Μυτιλήνη μια επιχείρηση απέναντι όταν εδώ ο φόρος φυσικών προσώπων είναι 42% και εκεί είναι 10%. Πως μπορεί να παλέψει μια επιχείρηση στη Σάμο, στη Χίο, στην Ικαρία, στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο, και το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα, για τη Ρόδο, την Κω, τη Σύμη, τη Λέρο και για την Πάτμο και για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, όταν απέναντι το πετρέλαιο για τη μεταφορά στοιχίζει 40% λιγότερο. Πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει κανείς τα παράλια της Μικράς Ασίας, όταν ο ΦΠΑ εδώ είναι 23% και εκεί είναι 5%.
Άρα τι θα γίνει; Αν συνεχίσει αυτή η πολιτική της προσέγγισης και παράλληλα διατηρηθούν τα ίδια ποσοστά της φορολογίας αυτό που θα γίνεται είναι αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε ότι γίνεται ήδη, γιατί κάποιοι το μελετούν και το υποστηρίζουν. Θα μπαίνουν όλοι στο βαπόρι και θα πηγαίνουν να ψωνίζουν από απέναντι, με αποτέλεσμα να κλείσει η αγορά. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα, το οποίο πρέπει να σταματήσει τώρα, με οποιοδήποτε τρόπο.
Αντίστοιχα είναι και τα θέματα, τα οποία αφορούν την πρωτογενή παραγωγή, οι κτηνοτροφικές μονάδες. Ποιο είναι το κόστος της ζωοτροφής αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη και ποιο είναι απέναντι; Ποια είναι η φορολογία από τη μία και από την άλλη πλευρά; Και εδώ μπαίνει και ο ρόλος της Αγροτικής Τράπεζα. Η Αγροτική Τράπεζα εδόθη για να σωθεί η Τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Σάλας, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, χωρίς την έκθεση της BlackRock , είναι πλέον ξεκάθαρο. Και από την άλλη πλευρά υπάρχουν ενισχύσεις των τραπεζών, όπως υπάρχουν αντίστοιχα και στη Θράκη. Όπως στη Θράκη είδαμε να ξεφυτρώνουν τουρκικές τράπεζες, που αντικαθιστούν ουσιαστικά τη χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής, σε λίγο θα τις δείτε και εδώ.
Γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους και ο άξονας που αναφέρθηκε προηγουμένως από τον δήμαρχο, τον Δημήτρη Βουνάτσο, Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος συνεχίζει να υφίσταται. Αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής τους: «Κοσσοβοποίηση» της Θράκης, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες εκεί, παράλυση ουσιαστικά της τοπικής οικονομίας, μεταφορά λαθρομεταναστών σε κέντρα κράτησης στη Θράκη, όπου βάση του «Μνημονίου 2» και με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες θα είναι εργαζόμενοι των 200 ευρώ, άρα ανεργία στους Έλληνες που διαμένουν εκεί, παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, με αλλοίωση του συσχετισμού της θρησκευτικής μειονότητας των μουσουλμάνων με τον γηγενή Ορθόδοξο πληθυσμό και ουσιαστικά παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας σε ένα μοντέλο παγκοσμιοποίησης, το οποίο αυτή τη στιγμή προωθούν από τη μεριά της Γερμανίας.
Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα, το οποίο πρέπει να αποφασίσουμε όλοι. Είναι με ποιον είμαστε. Είμαστε υπέρ της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, μιας εθνικά κυρίαρχης χώρας, με το Σύνταγμα, με τη Δημοκρατία και τους εκλεγμένους ηγέτες από τον λαό της ή υπέρ της αποδοχής της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων της πρότασης Μέρκελ, που στηρίζει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ότι απέμεινε και από τα δύο κόμματα, μαζί με την ΔΗΜΑΡ που μιλούν για νέα δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης με κατάργηση της έννοιας του έθνους-κράτους; Γιατί εκεί πάνε και αυτό πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είναι το ερώτημα.
Ποιοι είναι υπέρ της κατάργησης της χώρας και της υποταγής σε μία επικυρίαρχη Γερμανία που θα διατάζει, όπως διατάζει αυτή τη στιγμή τους σημερινούς κυβερνώντες -τρέμει το φυλλοκάρδι τους. έρχεται η κ. Μέρκελ να τους δει ή ο κ. Φούχτελ ή ο κ. Ράϊχενμπαχ ή ο κ. Τράα και γονατίζουν – ή σε μια κυρίαρχη χώρα που θα λέει εδώ είναι Ελλάδα, εδώ η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό. Εδώ είναι η χώρα της δημοκρατίας, εδώ είναι η Ανεξάρτητη Ελλάδα.
Ο πρώτος λοιπόν στόχος, όπως βλέπουμε είναι αυτός ο άξονας: Θράκη- νησιά και μετά Κύπρος. Γιατί αυτός ο στόχος έχει και το μέσον του. Για να δούμε πόσο κοστίζει ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο ή ένα αεροπορικό εισιτήριο για να έρθει κανείς στη Μυτιλήνη και πως είναι δυνατόν να κοστίζει πενταπλάσιο το εισιτήριο για τη Μυτιλήνη, από ότι στοιχίζει για την Κρήτη. Για ποιο λόγο; Για ένα λόγο, διότι ουσιαστικά αυτό το σχέδιο έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Και θα σταματήσει με ένα τρόπο: Εάν όλοι μας αντιληφθούμε τι πρόκειται να συμβεί στην πατρίδα μας.
Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει αυτή την πολιτική και το πως εφαρμόζεται αυτός ο σχεδιασμός. Έχουμε πει τι θα συμβεί την ώρα που οι συγκυβερνώντες έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό.
Όταν τον Μάιο και τον Ιούνιο έβγαινε ο κ. Σαμαράς και έλεγε στους συνταξιούχους ότι αν δεν ψηφίσετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα δεν θα πάρετε συντάξεις και μισθούς γιατί δεν θα πάρουμε τη δόση. Τον ψήφισαν οι συνταξιούχοι. Η δόση δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, τον Δεκέμβριο ήρθε η δόση.
Τα χρήματα πληρώθηκαν από τη φορολογία των Ελλήνων, όμως ο εκβιασμός πέρασε. Ο εκβιασμός πέρασε και στους βουλευτές, όταν τους είπαν ότι αν δεν ψηφίσετε το μνημόνιο στις 17 Νοεμβρίου η χώρα θα φαλιρίσει. Και η βοήθεια δεν ήρθε ούτε τότε και από τον ένα εκβιασμό πάμε στον άλλον μέχρι να παραδοθεί το σύνολο της χώρας.
Σε αυτόν τον εκβιασμό εμείς λέμε όχι , η Ελλάδα δεν παραδίδεται, δεν γονατίζει, δεν προσκυνά.
Θα πρέπει λοιπόν να δούμε και ποια είναι η πρόταση; Τι μπορούμε να κάνουμε; Η πρόταση λοιπόν είναι μία. Πρώτα από όλα όταν ο κατακτητής μπαίνει στο σπίτι σου το πρώτο που κάνεις είναι να διώξεις τον κατακτητή. Άμεση κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων μονομερώς από την μεριά της χώρας. Επιτροπή λογιστικού ελέγχου.
Ποια είναι τα λεφτά που χρωστάμε πραγματικά; Οι Έλληνες δεν είμαστε μπαταχτσήδες αλλά δεν είμαστε και κορόιδα . Δεν είναι δυνατόν στο πρώτο μνημόνιο η χώρα να δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία έχει στείλει τον χρυσό της με 1%, 1,2% και να βάζουν καπέλο από την μεριά της Deutsche Bank 6%. Αυτό το χρέος είναι χρέος απεχθές. Δεν το αναγνωρίζουμε και δεν το πληρώνουμε.
Για ποιο λόγο να πληρώσει η Ελλάδα τα 2 δισεκατομμύρια της Siemens τα οποία χάρισε, με ποιο δικαίωμα, ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος; Επειδή τα «έπαιρναν» με μαύρες σακούλες στα κόμματα της μεταπολίτευσης; Επειδή τους κρατούν με φωτογραφίες; Επειδή τους κρατούν με λογαριασμούς; Επειδή τους κρατούν με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο αυτή την στιγμή η κυρία Μέρκελ φιλοξενεί στο Μόναχο; Εκβιάζοντάς τους; Επειδή τους κρατούν από τα υποβρύχια που έγερναν και τα έδωσαν στον Σάφα και έκλεισε ο Σκαραμαγκάς με την συμφωνία που υπέγραψε ο Βενιζέλος, αυτή την στιγμή ή επειδή τους κρατούν από αυτούς που στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα για την πτώχευση της μέσω των CDS.
Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό λοιπόν το χρέος από όλες αυτές τις συμβάσεις, τα 200 εκατομμύρια του Άκη που δεν βρίσκουν, έχουν βρει ένα σπίτι μόνο και ούτω καθεξής, είναι το επονείδιστο χρέος. Το επονείδιστο χρέος, που ούτε αυτό το αναγνωρίζουμε και ούτε το πληρώνουμε .Και θα σας πω ότι υπάρχει προηγούμενο. Έτσι δεν διαγράψαμε τα χρέη της Γερμανίας μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο; Και εδώ υπάρχει το θέμα των αποζημιώσεων της Ελλάδας και δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις, είναι το δάνειο, το κατοχικό, οι παλαιότεροι το θυμάστε. Κατοχικό δάνειο, το οποίο πήραν οι Γερμανοί από τα ταμεία των υπογείων της Τράπεζας της Ελλάδας και αναγνωρίστηκε σε όλες τις χώρες, όλες το πλήρωσαν, εκτός από την Ελλάδα. Τρίτον. Άμεση εφαρμογή οικονομικής πολιτικής χαμηλής φορολογίας. Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους αυτούς και τα χαράτσια. Είναι αδύνατον. Και όσοι είχαν στην άκρη λίγα χρήματα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χαράτσια για την ιδιωτική περιουσία. Το κεραμίδι του Έλληνα για το οποίο δούλεψαν γονείς παππούδες και ούτω καθεξής και άφησαν ένα σπίτι ή ένα χωράφι δεν θα υπάρξει σε λίγο γιατί η βαριά φορολογία που βάζουν στην ακίνητη περιουσία θα οδηγήσει στην κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας. Και αφού κατασχέσουν την ακίνητη περιουσία,-είδατε ότι έρχονται τώρα και αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να προχωρήσουν οι εισπρακτικές εταιρείες μαζί με την είσπραξη των φόρων σε κατάσχεση των σπιτιών- να βάλουν τους Έλληνες να είναι ενοικιαστές στα σπίτια τους και εργαζόμενοι των 200 ευρώ και ύστερα να τους «πετούν» ένα κομμάτι ψωμί για να επιβιώσουν.
Αυτή είναι η πολιτική της Τρόικας που ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση. Τι λέμε εμείς λοιπόν; Σε όσα στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια υπάρχουν αυτή την στιγμή, που δίνονταν από τις τράπεζες, τις οποίες ανακεφαλαίωσαν οι Έλληνες, γιατί το χρέος πάει στον Ελληνικό λαό και στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, «κούρεμα» κατά 50% και «πάγωμα» όλων των δανείων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός. Μικρομεσαία επιχείρηση χρωστάει από ΦΠΑ, χρωστάει από χαράτσια. Δεν μπορεί να πληρώσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Βάζει λουκέτο και κλείνει. Απολύονται οι εργαζόμενοι, μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, πληρώνονται πάλι από το ταμείο ανεργίας. Και λέμε ρύθμιση 100, 200, 300 δόσεις. Βγαίνει από τον Τειρεσία, παίρνει φορολογική ενημερότητα, παίρνει ασφαλιστική ενημερότητα, ξεκινάει να δουλεύει και να αποδίδει το ΦΠΑ. Μείωση της φορολογίας κάτω από τα όρια της φορολογίας των χωρών με τις οποίες συνορεύουμε. 10% έχει φορολογία η Τουρκία; 8% στην Ελλάδα. 10% έχει η Αλβανία; 8% στην Ήπειρο. 8% έναντι του 10% της Βουλγαρίας ή των Σκοπίων .
Μόνο έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Και τότε ας έρθουν τουρίστες από την Μικρά Ασία να ψωνίζουν εδώ στην Μυτιλήνη και όχι οι Μυτιληνιοί να πηγαίνουν απέναντι. Μείωση των καυσίμων. Ποιοι κερδίζουν από τα καύσιμα αυτή την στιγμή; 0,40 είναι το κόστος του πετρελαίου όπως βγαίνει από τα διυλιστήρια και φτάνει στο 1,70. Το 1,30 από αυτούς που κάνουν λαθρεμπόριο ή από την διαφορά του ναυτιλιακού πετρελαίου κάποιοι λαθρέμποροί το παίρνουν. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι ότι με την υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξάνονται όλες οι υπηρεσίες. Πώς θα στείλεις τα προϊόντα από την Μυτιλήνη, όταν το φορτηγό που είναι εδώ βάζει πετρέλαιο κατά 40-50% περισσότερο από την άλλη πλευρά; Και το ίδιο ισχύει για όλη την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει για τα καράβια. Το ίδιο ισχύει παντού.
Μείωση λοιπόν του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης στο 1 ευρώ προκειμένου να υπάρχει κατανάλωση και να βγάζει περισσότερο το κράτος. Αύξησαν αυτή την στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης και αντί να έχουν έσοδα έχουν έξοδα, «μπήκε μέσα» το κράτος. Μείωση λοιπόν του κόστους του καυσίμου και περισσότερα έσοδα για το κράτος.
Αυτές είναι λοιπόν οι προτάσεις τις οποίες διαμορφώνουμε με την Εθνική μας Αντιπρόταση. Και να σας πω και κάτι: Υπάρχουν τομείς που μπορούν να ενισχυθούν άμεσα χωρίς να πληρώσει ούτε 1 ευρώ το κράτος. Γιατί λένε που θα βρείτε τα λεφτά. Αν για παράδειγμα αντί να δώσεις στην ακτοπλοΐα ενισχύσεις με χρήματα που δεν υπάρχουν, αντί να δώσεις επιδοτήσεις στους αγρότες, δίνεις για κάποιο χρονικό διάστημα αφορολόγητο πετρέλαιο, έτσι επιδοτείς έμμεσα, χωρίς να δώσει το κράτος απολύτως τίποτα. Θα ξαναμπορέσουν από τη μια μεριά οι αγρότες να παράγουν και από την άλλη να ενισχύσουμε την ακτοπλοΐα και τις συνδέσεις τους, διότι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα δρομολόγια και θα στηριχτούμε στους δύο βασικούς τομείς. Στην πρωτογενή παραγωγή και στον τουρισμό μας.
Αυτά είναι τα δύο στοιχεία, που μαζί με την ναυτιλία μπορούν να δώσουν το αύριο. Και τα λέω όλα αυτά χωρίς τον τελευταίο παράγοντα, για τον οποίο γίνεται όλη αυτή η ιστορία, τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Γιατί ο στόχος όλων αυτών των πολιτικών της υπαγωγής της Ελλάδας, ουσιαστικά στην μέγγενη των δανειστών, είναι αυτό που υπάρχει κάτω από την γη και κάτω από την θάλασσα.
Μας έλεγε ο κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, πριν από δύο χρόνια, ότι δεν υπάρχει, και έρχεται τώρα η Deutsche Bank και λέει ότι νότια της Κρήτης, μόνο από φυσικό αέριο, είναι 300 δισεκατομμύρια. Αναβλύζει το πετρέλαιο στην Ζάκυνθο και στα Γιάννενα. Ορυκτός πλούτος παντού. Το νορβηγικό πλοίο που κατέβηκε από την Κέρκυρα μέχρι την νότια Κρήτη βρήκε παντού κοιτάσματα. Κοιτάσματα υπάρχουν και στο Αιγαίο. Και τι έκανε η Κύπρος σήμερα; Βγαίνει ο κύριος Αναστασιάδης, ο οποίος βέβαια είναι μνημονιακός και αυτός και μάλιστα πάει πακέτο με το «Σχέδιο Ανάν», να το περάσει, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, και λέει, για να έχει διαπραγματευτικό όπλο, τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων προς όφελός του κράτους.
Τι τους λέγαμε πληροφοριακά εμείς. Τους είπαμε αυτό ακριβώς. Αφού γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, τιτλοποιείς τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο, αλλά εσύ ως κυρίαρχο κράτος και χωρίς να το έχει κατασχέσει η Τρόικα και οι δανειστές. Αποπληρώνεις την πραγματική σου οφειλή και όχι τα «καπέλα» που έβαλαν και ξεκινάει η οικονομία από το μηδέν. Ο στόχος τους όμως είναι άλλος, είναι να δημεύσουν την κρατική περιουσία, να κατασχέσουν το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο και το φυσικό αέριο. Να μετατρέψουν την χώρα σε μια έρημο και να εκμεταλλευτούν τον πλούτο που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, όχι έως ελληνικό ορυκτό πλούτο αλλά έως ευρωπαϊκό.
Λάθος κάνετε. Δεν είναι Ευρωπαϊκός ορυκτός πλούτος είναι ελληνικός ορυκτός πλούτος. Είναι ελληνική ΑΟΖ. Είναι ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Είναι ελληνικός αέρας και αυτός ο τόπος έχει βαφτεί με πολύ αίμα, ώστε να τον παραδώσετε κάποιοι σε αυτούς που σας «κρατούν» με τις μαύρες σακούλες της Siemens. Αυτός ο τόπος έχει κάνει αγώνα για την απελευθέρωση και δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κανένα υποταγμένο Σαμαρά ή Βενιζέλο, σε καμία Τρόικα, σε κανέναν τραπεζίτη.
Γιατί αυτός ο λαός θα ενωθεί. Γιατί αυτός ο λαός θα απελευθερωθεί. Γιατί η αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι ισχυρότερη του δίκιου των τραπεζιτών. Και εδώ, σε αυτά τα νησιά που αποτελούν τα σμαράγδια της πατρίδας μας. Σε αυτά εδώ τα νησιά που έμαθαν να ζουν ελεύθερα και να απελευθερώνονται από μόνα τους. Με τον περίπλου του Κουντουριώτη και του Αβέρωφ, τους λέμε, μην σκέφτεστε να τα κάνετε γηροκομεία Γερμανών γιατί θα γίνουν νεκροταφεία κατακτητών.
Σας ευχαριστώ πολύ»

Σχόλια