Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ο Γκρίλο θέλει online δημοψήφισμα για το ευρώ

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές το τοπίο παραμένει θολό. Ο Μπερσάνι ζητά από το Γκρίλο να δεχθεί συζήτηση για την εσωκομματική δημοκρατία. Κύριο θέμα η κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά και ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα για το ευρώ. «Είμαστε έτοιμοι να δούμε το θέμα της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων», δηλώνει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι στο Raitre.
«Ο Γκρίλο, όμως- συμπληρώνει ο Μπερσάνι- πρέπει να συζητήσει πως εννοεί την δημοκρατία μέσα στο κίνημά του, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ένας, μόνον, ισχυρός άνδρας, που δίνει εντολές».
Το θέμα, πάντως, της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων είναι κύριας σημασίας. Μετά τις εκλογές αυτές, οι τρεις μεγαλύτερες δυνάμεις δικαιούνται να λάβουν πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ. «Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να φτιάξουμε λαϊκές πολυκατοικίες», λέει ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματτέο Ρέντσι. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.