Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

M. Χρυσοβελώνη: «Φανταστικές οι προβλέψεις Βρούτση»

Σήμερα για 6η συνεχή φορά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέφυγε να προσέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην αναπλ. Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τις δήθεν ετήσιες εξοικονομήσεις 400 εκατομμυρίων ευρώ από συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού».
Σημειώνεται πως ο αρμόδιος υπουργός αρνείται από πέρυσι τον Οκτώβριο (!) να δώσει αποδείξεις για τους εξωφρενικούς αριθμούς «μαϊμού» συνταξιούχων και βοηθηματούχων, τους οποίους προβάλλει συστηματικά μέσω των ΜΜΕ.


Αν και σήμερα είχε ξαναπρογραμματιστεί συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια για τις 9:30 το πρωί, ο κ. Βρούτσης επικαλέσθηκε κώλυμα, για να προσέλθει όμως λίγο μετά στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά νομοσχέδιο του για πάταξη του φαινομένου των παράνομων συντάξεων...

Στην επιτροπή αυτή προσήλθε και η Μ. Χρυσοβελώνη προκειμένου να ζητήσει για πολλοστή φορά από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί για το θέμα, χωρίς όμως αυτός να το πράξει επί της ουσίας. Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Οι Έλληνες ακούν επί 3 χρόνια για συντάξεις «μαϊμού». Από την αρχή του Μνημονίου γίνεται συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης των Ελλήνων ασφαλισμένων ως δήθεν απατεώνων που διέλυσαν τα ταμεία. Ο κ. Βρούτσης, πιστός στο σενάριο της τρόικα, παίζει συνεχώς τον ρόλο του διώκτη των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που ισχυρίζεται ότι έκαναν κατάχρηση κοινωνικών παροχών. Στο σημερινό νομοσχέδιο ανακαλύπτει μιαν ακόμη κατηγορία «ενόχων». Τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων που κατά τον κ. Βρούτση είναι υπεύθυνοι για τo φαλίρισμα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση για τα τεράστια ελλείμματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι υπεύθυνα τα δομημένα ομολόγα που φύτρωσαν επί ΝΔ στα ταμεία ή το PSI του κυβερνητικού συνεταίρου κ. Βενιζέλου. Ούτε επηρεάστηκαν από την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας που προκάλεσε το Μνημόνιο με την συνακόλουθη εξαφάνιση επιχειρήσεων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Βρούτσης απλώς αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσει την αποτυχία της Συγκυβέρνησης. Όμως με τις ψεύτικες προβλέψεις εξοικονομήσεων και την μόνιμη κατασυκοφάντηση των Ελλήνων δεν θα πάει πολύ μακριά. Του έχω ζητήσει 6 φορές τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν τους τερατώδεις ισχυρισμούς του αλλά μέχρι σήμερα ο κ. Βρούτσης αρνείται να απαντήσει επί της ουσίας στην Βουλή! Αυτή του η συμπεριφορά αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη της πολιτικής απάτης της Συγκυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.