Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Kάουντερ: Η ΕΕ δεν θα αφήσει την Κύπρο να χρεοκοπήσει

Eλπίδες για διάσωση μόνο εάν η Κύπρος καταθέσει αποδεκτό σχέδιο, δηλώνει ο Φ. Κάουντερ Eλπίδες για διάσωση μόνο εάν η Κύπρος καταθέσει αποδεκτό σχέδιο, δηλώνει ο Φ. Κάουντερ
Τις κυπριακές προτάσεις για τη σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των συνταξιοδοτικών ταμείων απορρίπτει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φόλκερ Κάουντερ. «Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για προτάσεις που οδηγούν στον στόχο μας», δήλωσε ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του προς το πρωινό μαγκαζίνο του ARD.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολες, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός διακρίνει «πολλές ελπίδες για τη διάσωση της Κύπρου, εφόσον η χώρα καταθέσει ένα αποδεκτό σχέδιο για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα στήριξης. «Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει δυστυχώς ακόμη τόσο μακριά», λέει ο κ. Κάουντερ, υποστηρίζοντας ότι «η Κύπρος παίζει με τη φωτιά». Ταυτόχρονα ο συντηρητικός πολιτικός διαβεβαιώνει ότι «στόχος της ΕΕ δεν είναι αφήσει την Κύπρο να χρεοκοπήσει».
Εν τω μεταξύ τα μηνύματα από τη Μόσχα είναι απογοητευτικά, καθώς η ρωσική κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ διαμηνύει ότι οι διαπραγματεύσεις για οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο ναυάγησαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο INTEΡΦΑΞ. Σταμάτης Ασημένιος, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.