Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Kατώτατος μισθός 8,5€ την ώρα...στην Γερμανία

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού στη Γερμανία συζητήθηκε σήμερα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, όπου εκπροσωπούνται τα γερμανικά κρατίδια.Το σχέδιο νόμου προβλέπει κατώτατο μισθό 8,5€ την ώρα.
Ως δεύτερο θεσμικό σώμα που έχει τη δυνατότητα να υποβάλει νομοθετικά σχέδια, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των 16 γερμανικών κρατιδίων
υπερφήφισε σήμερα, με την πλειοψηφία των κρατιδίων με σοσιαλδημοκρατική και πράσινη διακυβέρνηση, σχέδιο νόμου με το οποίο καθιερώνεται ο κατώτατος μισθός στα οκτώμισι ευρώ την ώρα.
Η συγκεκριμένη πρόταση της αντιπολίτευσης για κατώτατο μισθό σχετίζεται άμεσα με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα στην προεκλογική ατζέντα του SPD. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.