Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οι «πιάτσες» του συστήματος θορυβήθηκαν από την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό..
Απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις των δύο βασικών πυλώνων του φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος, των Πράσινων και των Βένετων, μετά τη συνάντησηΤσίπραΚαμμένου και τη διαφαινόμενη προσέγγιση τουΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια σειρά σοβαρών, κρίσιμων ζητημάτων, με αφετηρία την αντιμετώπιση των αιτίων και παρενεργειών της σοβαρότατης κρίσης στην Κύπρο.
Απόλυτα κατανοητές,
διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αποφασίσουν να έχουν μια στοιχειωδώς κοινή διαδρομή για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων παραμερίζοντας τις άλλες (υπαρκτές) διαφορές τους, αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις σταθερές του σάπιου συστήματος.
Σύμφωνα με μια βασική αρχή της διαλεκτικής, είναι όχι απλά θεμιτό αλλά είναι αναγκαίο η συνεργασία κομμάτων με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «κύριο εχθρό» ή τον «βασικό αντίπαλο».
Και αυτή την περίοδο ο «κύριος εχθρός» για το λαό είναι η υποταγή στα μνημόνια, το ξεπούλημα της πατρίδας, η μη ελεγχόμενη φτώχια, η ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο, η παράδοση των κυβερνώντων στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.
Τι πιο φυσικό επομένως απ’ το να συνεργαστούν ενάντια σε αυτό τον «κύριο εχθρό» ένα κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό με ένα άλλο κόμμα της πατριωτικής δεξιάς;
Η αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων δηλαδή υπεύθυνων της κρίσης και της παράδοσης;
Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά, ότι αν αρχίσει να οικοδομείται ένα μέτωπο πρώτα στη βάση, στο λαό και στη συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση το διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούν και έχουν διαταχθεί να διαιωνίσουν και μέσω της συνεργασίας τους σήμερα. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»…
Πριν λίγες μέρες ένας πολύ καλός φίλος έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιάζοντας την πρωτοφανή συσπείρωση των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο ξεπούλημα της γης τους στη διαπλοκή, ότι αυτό που τρέμει το σύστημα είναι πως βρέθηκαν μαζί «ο ιερέας με τον κομμουνιστή».
Και είχε απόλυτα δίκιο.
Ε, το σύστημα τρέμει επίσης και τη σύμπραξη ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με ένα άλλο, της πατριωτικής δεξιάς.
Όσο για την αντίδραση του ΚΚΕ;
Ε, για άλλη μια φορά κοιτά το δάχτυλο…
Ο κουμπάρος

3 σχόλια:

 1. Ο «κουμπάρος» του newsbomb.gr μάλλον πρέπει να την έχει «σπουδάσει» την διαλεκτική και μάλλον από τα αριστερά μας βγαίνει. Αυτό που έχω διαβάσει εγώ για τις πάμπολλες συνεργασίες κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων με αστικά κόμματα είναι ότι τα αστικά κόμματα είτε απορροφήθηκαν, είτε έχασαν τους οπαδούς τους και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Η πατριωτική δεξιά δεν συνεργάζεται με την αριστερά. Δεν υπάρχουν σημεία επαφής. Είναι αυτό που λένε για τον έρωτα πουλιού και ψαριού. Που θα φτιάξουν την φωλιά τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά και νέα συνιστώσα ?

  YΓ1 Babis , ακόμα αναμένω απάντηση από το προηγούμενο ερώτημα μου.
  ΥΓ2 Babis, πως σου φαίνεται το αύριο στη Κύπρο ?
  ΥΓ3 Και για να μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις θυμήσου τα σχολία μου στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_8766.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα πανικός από τη συμφωνία Μπόμπεκ και Μπόλεκ δεν...το βλέπω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.