Το παρασκήνιο από τις Βρυξέλλες για τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων

Δείτε πώς το newsbomb "ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ" σήμερα την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και διαβάστε την ΤΡΙΠΛΗ ΓΚΑΦΑ που έκανε χθες ο Στουρνάρας. 
Σε κατάσταση αλλοφροσύνης βρίσκονταν από χθες το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ τα κυβερνητικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών. Η αιτία ήταν γιατί ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος- και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βάιζερ-
σε άτυπη (off the record) ενημέρωση Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες προανήγγειλε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Αυτό την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση του ψέματος και της προπαγάνδας στο εσωτερικό, διαβεβαιώνει ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται...
Να όμως που τίθεται. Στο Newsbomb έχουμε γράψει κατ' επανάληψη για το προπαγανδιστικό πανηγύρι της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί από την μια μεριά διαψεύδει και από την άλλη αφήνει τα πράγματα να συρθούν μέχρι το σημείο που δεν πάει άλλο για να επικαλεστεί αμέσως μετά το εύκολο άλλοθι "ότι το ζητάει η Τρόικα". Την ώρα που Σαμαράς- Βενιζέλος- Κουβέλης είναι ΑΠΟΛΥΤΑ γνώστες της κατάστασης, ότι δηλαδή οι δανειστές ζητούν τουλάχιστον 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το καλοκαίρι, οι ίδιοι το παίζουν "μωρές παρθένες" στα μάτια του ανυποψίαστου- όπως τον θεωρούν- μέσου πολίτη.
Τι είπε λοιπόν χθες ο κ. Βάιζερ ορθά κοφτά; Ότι το ίδιο το Μνημόνιο προβλέπει συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, και ότι για να γίνει αυτό πρέπει να περιοριστεί το "υπερτροφικό κράτος στην Ελλάδα" όπως δήλωσε. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα αφού αναφέρθηκε και στην ΔΗΜΑΡ, που- όπως είπε- αντιτίθεται στις απολύσεις, στηλιτεύοντας τρόπον τινά την στάση της. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όμως θεωρούν τελειωμένη υπόθεση τις απολύσεις στο δημόσιο αγνοώντας επιδεικτικά τις δήθεν ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ, που ξέρουν ότι τα κάνει όλα αυτά για να κρατήσει την εκλογική της βάση. Όμως οι Βρυξέλλες δεν τρέφουν καμία αμφιβολία ότι θα συναινέσει τελικά τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, παρά τους λεονταρισμούς τους για τα μάτια του κόσμου. Ο δε Σαμαράς και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας έχουν δεσμευτεί προσωπικά στην Τρόικα ότι "η επιθυμία της για απολύσεις στο Δημόσιο είναι γι' αυτούς... διαταγή".
Τι έγινε λοιπόν χθες; Μόλις στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών ένα "πουλάκι"- για την ακρίβεια γνωστό "παπαγαλάκι του συστήματος" από τις Βρυξέλλες- τους σφύριξε ότι ο Βάιζερ είπε αυτά τα πράγματα, αμέσως η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να ξεκινήσει την προπαγάνδα με αποκορύφωμα τα δελτία των οκτώ. Όπως όμως είναι γνωστό, ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργός Οικονομικών να είναι χοντρά εκτεθειμένοι στους κοινοτικούς αξιωματούχους. Με αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες από αργά το απόγευμα χθες το βράδυ να είναι έξαλλοι όχι μόνο για τους άγαρμπους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά κυρίως για το ότι δεν ομολογεί ανοιχτά αυτό που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, δηλαδή τις απολύσεις στο Δημόσιο. 
Η παροιμία όμως λέει ότι ο κλέφτης και ο... ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Στην προκειμένη, χαίρονται για λίγες μόλις ώρες, αφού διαβάζοντας το δημοσίευμα του newsbomb δεν νομίζουμε να χαρούν πολύ με τις αλήθειες που αποκαλύπτουμε σήμερα.
ΓΚΑΦΑ ΠΡΩΤΗ: Ο Στουρνάρας στον πανικό του να καλύψει το θέμα των δηλώσεων του κοινοτικού αξιωματούχου, δίνει εντολή στο ΑΠΕ να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον επίμαχο κοινοτικό αξιωματούχο και ότι τελικά ουδέν θέμα υπάρχει. Μόνο και μόνο η εσπευσμένη ανακοίνωση του ΑΠΕ κατ' εντολήν Στουρνάρα δείχνει τον πανικό του προκειμένου να μην πάρει το θέμα εκτάσεις στα δελτία των οκτώ.
ΓΚΑΦΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η κατ' εντολήν Στουρνάρα ανακοίνωση του ΑΠΕ, αποκαλύπτει το όνομα του κοινοτικού αξιωματούχου που έκανε τις δηλώσεις, γεγονός που έκανε έξω φρενών τόσο τον ίδιον όσο και τους συνεργάτες του στις Βρυξέλλες. Και αυτό διότι ο Πρόεδρος του euro working Group, Τόμας Βάιζερ έκανε τις δηλώσεις στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων και ανταποκριτών στις Βρυξέλλες με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει επίκληση του ονόματός του στα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων. Αυτός είναι στοιχειώδης κανόνας του off the record, τον οποίον έσπασε το Υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Στουρνάρας πάνω στον πανικό τους να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα! Το αποτέλεσμα; Ο Βάιζερ να απειλεί να σταματήσει τις άτυπες ενημερώσεις προς τους δημοσιογράφους για τα θέματα Ελλάδας. Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να λέει αυτά που έχει να πει. Απλά θα τα λέει κατευθείαν σε συνεντεύξεις του, όπως φέρονται να τονίζουν συνεργάτες του. Και τότε ότι και να προσπαθεί να μαζέψει η κυβέρνηση, θα είναι αδύνατον...
ΤΡΙΤΗ ΓΚΑΦΑ: Το σημερινό περιστατικό κατά το οποίο η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου σπεύδουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ της off the record ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες, δεν είναι το πρώτο. Έχει ξαναγίνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την είδηση που είχε μεταδωθεί- πάλι με βάση τα λεγόμενα Βάιζερ- για τμηματική καταβολή της δόσης προς στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη και πολύ αυστηρή εποπτεία, γεγονός που τότε διαψεύστηκε από την κυβέρνηση για να διαψευστεί τελικά η ίδια με την πορεία του χρόνου και την εξέλιξη των πραγμάτων.
Τα όσα έγιναν χθες, και ο κατηγορηματικός τρόπος που η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο προσπαθώντας να φιμώσει τα λεγόμενα Βάιζερ για τις απολύσεις στο δημόσιο, είναι ακόμα ένα δείγμα του πανικού που βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και τα κυβερνητικά παρακλάδια.
Όπως όμως μπορείτε να δείτε, το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια. Πολύ πιο κοντά απ΄ ότι οι ίδιοι φαντάζονται...

Σχόλια