«Η μικρή Κύπρος…με την μεγάλη ψυχή!»

Γιώργος Δρακούλης*
Το ιστορικό «ΟΧΙ» της Κύπρου στο νομοσχέδιο σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών δείχνει το δρόμο για την αλλαγή πολιτικής ενάντια στην πολιτική του μονόπλευρου συμφέροντος των δανειστών.
Η Κύπρος, παρόλα τα πολλαπλά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, μπόρεσε να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην επαίσχυντη και προκλητική απόφαση του Eurogroup που προέβλεπε να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των πολιτών και δεν δέχτηκε να γίνει το ίδιο το κράτος «κλεπταποδόχος».
Οι πολιτικοί ταγοί της Κύπρου δεν υπέκυψαν στα εκβιαστικά διλλήματα της Γερμανίας και του ΔΝΤ και δεν άφησαν την Μεγαλόνησο να μετατραπεί σε οικονομικό πειραματόζωο, γεγονός που θα άνοιγε την «κερκόπορτα» της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης των χωρών της Ευρώπης του Νότου μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.
Η κυπριακή Βουλή με εθνική ευθύνη και πολιτικό σθένος δεν επέτρεψε να διαλυθεί η οικονομία της χώρας και να χάσει την διεθνή αξιοπιστία της. Για πρώτη φορά μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα του Νότου είπε «ΟΧΙ» στην πολιτική της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης που επιβάλλει η Καγκελάριος Μέρκελ και οι δανειστές προς ίδιον όφελος, είπε «ΟΧΙ» στην στείρα πολιτική της λιτότητας που έχει αποδειχθεί με εμφανές παράδειγμα την Ελλάδα ότι ακολουθώντας την δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί και η μόνη «ανάπτυξη» που δημιουργεί είναι αυτή της ανέχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, των λουκέτων και της ανεργίας!
Η Κύπρος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη να αλλάξει πολιτική ρότα και άνοιξε την πόρτα για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Από την πράξη αυτή ας παραδειγματιστεί η ελληνική Κυβέρνηση και ας συνειδητοποιήσει ότι «διαπραγμάτευση» δεν σημαίνει πολιτική υποτέλεια, δεν σημαίνει άκριτη αποδοχή των ανάλγητων απαιτήσεων των δανειστών, δεν σημαίνει ισοπέδωση του κοινωνικού συμφέροντος και εξαθλίωση της χώρας αλλά σημαίνει προάσπιση της χώρας και των πολιτών!
* Ο εκλεγμένος από την βάση τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Σχόλια