Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο των ελληνικών φυλακών.
Γεγονότα πρωτόγνωρα στο μέγεθος, στην ένταση και στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται.
Το οργανωμένο έγκλημα έχει γιγαντωθεί και πλέον μετέρχεται τις πιο απίθανες μεθόδους προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.

Επιθέσεις από γης και αέρος σε σωφρονιστικά καταστήματα, ομηρίες υπαλλήλων από αδίστακτους κακοποιούς, ενέδρες σε νοσηλευτικά ιδρύματα για να αποσπάσουν κρατουμένους.
Κακοποιοί εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα επιθετικά μέσα και αποφασισμένοι να σκοτώσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, η κοινή γνώμη παρακολουθεί αυτή την άνιση μάχη, που έχει πρωταγωνιστές απ τη μια τους αδίστακτους κακοποιούς και απο την άλλη τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους της εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, οι οποίοι προσπαθούν υπερβαίνοντας εαυτούς και με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να ανταπεξέλθουν στη μάχη με το έγκλημα.
Με ανεπαρκέστατη υλικοτεχνική υποδομή, τεράστια έλλειψη προσωπικού, υπέρβαση των ωρών εργασίας και χωρίς να αποζημιώνονται για περισσότερο από ένα χρόνο για την νυχτερινή και υπερωριακή τους απασχόληση κι έχοντας αποδεκατιστεί οι μισθοί τους, καλούνται να δώσουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης.
Μετά την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση από αέρος και τη συμπλοκή που ακολούθησε στη φυλακή των Τρικάλων, ο κύριος Πρωθυπουργός απένειμε τα εύσημα στους υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς και υποσχέθηκε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Προς το παρόν παραμένει ακόμη στο επίπεδο της υπόσχεσης.
Μετά τη δεύτερη και πιο σκληρή επίθεση που διεξήχθη στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, οι αρμόδιοι έσπευσαν ξανά να διαπιστώσουν και να καταδικάσουν.
Με συγχαρητήρια και διαπιστώσεις δε λύνονται τα προβλήματα.
Το σωφρονιστικό σύστημα νοσεί και είναι διάτρητο.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2013 να λειτουργεί με όρους και δομές ξεπερασμένες.
Καλούμε τους υπεύθυνους να αποφασίσουν και να πάρουν μέτρα τάχιστα προτού θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε τους υπεύθυνους να επανασχεδιάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων με σύγχρονους όρους, αναλογιζόμενοι και συνεκτιμώντας το πνεύμα και της απαιτήσεις της εποχής μας.


Όσον αφορά για την παροχή βαρέως οπλισμού στους υπαλλήλους, που ανέφερε ο υπ. Δημ. Τάξεως κ. Δένδιας, δε λύνει τα προβλήματα, (εκτός αν ο κ. υπουργός θεωρεί τις φυλακές πεδία μαχών), αλλά τα προβλήματα θα λυθούν και το αίσθημα ασφαλείας θα αποκατασταθεί, μόνο με ρηξικέλευθα μέτρα και με αλλαγή του ξεπερασμένου πλέον σωφρονιστικού μοντέλου της χώρας μας.
Κύριοι υπεύθυνοι, οι υπάλληλοι των φυλακών της χώρας υψώνουν κραυγή αγωνίας.
Αφουγκραστείτε τους και γρηγορείτε, πριν χυθεί κι άλλο αίμα νέων και έντιμων ανθρώπων.....
Γιώργος Τασιόπουλος
Μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.