Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

«Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα»

«Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt για τον ελληνικό τουρισμό με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου. 
Ο τίτλος είναι παράφραση του «Λευκά τριαντάφυλλα από την Αθήνα» (“Weiße Rosen aus Athen“), με τον οποίο είχε γίνει γνωστό στη Γερμανία στη δεκαετία του ΄60 το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι
«Σαν σφυρίξεις τρεις φορές». Στον υπότιλο διαβάζουμε: «Ο αριθμός των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα μειώνεται και πάλι. Η Ελλάδα βάζει τα δυνατά της».
Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ σημειώνει: «Η ρετσίνα και το συρτάκι, τα λευκά σπίτια των Κυκλάδων σε γαλάζιο φόντο ή η Ακρόπολη δεν φαίνεται πια να έλκουν τόσο τους γερμανούς επισκέπτες. Ο αριθμός των γερμανών τουριστών μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 11% απαντά ο ΕΟΤ σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας. Συνεπώς η Ελλάδα θέλει να εντείνει τις προσπάθειες προσέλκυσης γερμανών τουριστών. Και για αυτό το λόγο η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έρχεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου ITB που εγκαινιάστηκε χθες από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Σε δηλώσεις της στην Handelsblatt η αρμόδια υπουργός τονίζει ότι: «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» και ότι «η Γερμανία είναι παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες αγορές. Για αυτό και είναι σημαντικό για εμάς να έρθουν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι Γερμανοί».Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.