Βανδαλισμοί στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στα Σκόπια

Σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου, από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ προέβησαν άγνωστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια,πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Αύριο Παρασκευή ο κ.Λαλάκος, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας και ο ακόλουθος Άμυνας, θα μεταβούν αύριο το πρωϊ στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο για να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί. 

Σχόλια