Ιταλοί , Αυστριακοί , Γερμανοί στην Ελασσόνα για διακοπές το χειμώνα


Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψουμε αλλά τις τελευταίες μέρες ομάδες σκιέρ από την κεντρική Ευρώπη έχουν ως βάση τους την Ελάσσονα για να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο Βουνό των θέων .

Οι ξεχωριστοί επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την άγρια ομορφιά του βουνού και από την φιλοξενία των ντόπιων όπως μας αναφέρει και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης  Παιδής, ο οποίος τους συνάντησε και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους  .  
«Ο Όλυμπος έχει ένα από τα καλύτερα πεδία ορειβατικού σκι και γίνεται παγκόσμιος προορισμός   ενός αθλήματος που είναι από τα φιλικότερα προς το φυσικό περιβάλλον, αφού στόχος πέρα από την ανάδειξη είναι και η προστασία  του βουνού .Ήδη φέτος  πολλοί τουρίστες που συνδυάζουν διακοπές και σπορ  ταξίδεψαν από την κεντρική  Ευρώπη  για απολαύσουν το αγαπημένο τους Άθλημα στο βουνό των Θεών .Η περιφέρεια συνεχίζει την σημαντική προσπάθεια στον αθλητικό τουρισμό ,  μια προσπάθεια που έχει πολλαπλά οφέλη για την  τοπική κοινωνία»

Ενώ ο Γιώργος Τριαντάφυλλου πρόεδρος του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας δήλωσε « Είναι σημαντικό να έρχονται ξένοι αθλητές στην περιοχή μας γιατί γίνονται η ζωντανή διαφήμιση για τη περιοχή  . Μένουν έκπληκτοι με τη  φυσική ομορφιά του βουνού και δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν ξανά το καλοκαίρι . Οι διεθνείς αγώνες ορειβατικού σκι που θα γίνουν στις 17-03-2013 αποτελούν ακόμη μια ευκαιρία για την προβολή του βουνού .



Σημαντική τόνωση όμως και για τα ξενοδοχεία της περιοχής αφού ο κ. Μεζίλης δήλωσε «Η ανάπτυξη του Όλυμπου και τις επαρχίας  σε όποια δυναμική είναι αυτό εφικτό μόνο με μικρές ,σταθερές και ώριμες κινήσεις μπορεί να έρθει καθώς κανένας μα κανένας δεν θα μας χαρίσει τίποτα»

Μια άλλη Ελλάδα λοιπόν  , που προσπαθεί , που πεισμώνει , που βλέπει ελπίδα εκεί  που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδο . Μια άλλη Ελλάδα που έχει ακόμη το κουράγιο να ονειρεύεται ότι το αύριο μπορεί  είναι καλύτερο .

Σχόλια