Εργολήπτες εναντίον του «μάγου» Χατζηδάκη

Για «κούφιες υποσχέσεις» κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών οι διοικήσεις των μεγάλων τεχνικών εταιριών, σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ύπαρξη καρτέλ στον κλάδο.
Τα νέα «ραντεβού» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που είχε ξεκινήσει με «έφοδο» στα γραφεία των εργοληπτικών συνδέσμων ΣΤΕΑΤ και ΣΑΤΕ καθώς και επισκέψεις στους ισχυρούς εργολάβους, προκαλούν εκνευρισμό στην κατασκευαστική αγορά.

Σκληρή επιστολή
Βέβαια, τώρα που ψάχνει η Επιτροπή δεν υπάρχουν διαγωνισμοί και γι’ αυτό οι εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για συμβασιοποίηση ή δημοπράτηση 81 έργων συνολικού ύψους περί τα 2,4 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο αποτέλεσαν αφορμή για μια σκληρή επιστολή των εργοληπτών προς το ΥΠΑΝ.

Η διοίκηση του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) έστειλε την περασμένη Παρασκευή επιστολή σε υψηλούς τόνους στους Κωστή Χατζηδάκη και Σταύρο Καλογιάννη. Η ηγεσία του υπουργείου, που εξήγγειλε τις νέες συμβάσεις ή διαγωνισμούς ύψους 2,4 δισ. ευρώ, παρέλειψε να αναφέρει ότι σχεδόν τα μισά αφορούν δύο έργα της ΕΡΓΟΣΕ τα οποία έχουν ανατεθεί και μένει η υπογραφή τους (κάποια με συμμετοχή της Siemens).

Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Κ. Κουβαράς και ο γενικός γραμματέας Δ. Κωνσταντινίδης αναφέρεται ότι ο «κλάδος απειλείται με πλήρη διάλυση και υποκατάστασή του από αλλοδαπές επιχειρήσεις, εάν συνεχίσουν να καθυστερούν οι δημοπρατήσεις και οι συμβασιοποιήσεις».
Φ. Κόλλιας, δημοκρατία

Σχόλια