Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Γερμανία: Όλα στο φως για τους φτωχούς, όχι για τους πλούσιους

Η Sächsische Zeitung σημειώνει: «Σε μια χώρα στην οποία ζουν καλά πάρα πολλοί άνθρωποι, είναι λογικό να αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους. Από την ανάπτυξη όμως δεν επωφελούνται όλοι το ίδιο ακόμα και εάν συνέβαλαν σε αυτή. Δίκαιοι μισθοί, οι οποίοι θα προσανατολίζονται σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και όχι σε μεγαλύτερο όφελος, δεν είναι πάντα μέρος του κοινωνικού συμβολαίου.
Εάν αυξάνεται η ιδιωτική περιουσία είναι θαυμάσιο. Εάν όμως τα έσοδα του κράτους συρρικνώνονται και αυξάνεται το χρέος, τότε κάτι δεν πάει καλά».
Τέλος η Tageszeitung παρατηρεί από μια διαφορετική σκοπιά: «Για τους φτωχούς γνωρίζουμε τα πάντα. Καθένας που παίρνει το επίδομα Hartz IV είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένος, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πόσα πραγματικά κατέχουν οι πραγματικά πλούσιοι στη Γερμανία. Στις στατιστικές εμφανίζονται τρύπες, οι οποίες είναι τόσο μεγάλες, που μέσα τους εξαφανίζονται δισεκατομμύρια». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.