«Επεισοδιακή» υποδοχή του Βορίδη στη Λάρισα!

Δέκτης των αντιδράσεων που προκάλεσε το σχέδιο στο ΤΕΙ και την πόλη της Λάρισας έγινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας
Ιδιαίτερα επεισοδιακή ήταν η παρουσία το μεσημέρι της Κυριακής στη Λάρισα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Ο κ. Βορίδης ήταν προσκεκλημένος εκδήλωσης που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης η ΝΟΔΕ Λάρισας, υπό τη λειτουργία δρακόντειων μέτρων ασφαλείας από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας.

Συνθήματα εναντίον του κ. Βορίδη αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος φώναξαν συγκεντρωμένοι – μέλη του τοπικού παραρτήματος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, ενώ το χώρο του ξενοδοχείου επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκατοντάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας που διαμαρτύρονταν για την πρόταση του σχεδίου «Αθηνά» να καταργηθούν από το ΤΕΙ τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας που θα μεταφερθούν το 2018 στη Χαλκίδα.
«Επεισοδιακή» υποδοχή του Βορίδη στη Λάρισα!Οι σπουδαστές εμποδίστηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν, μια ολιγομελής αντιπροσωπεία τους όμως είδε τον κ. Βορίδη και του εξέθεσε με νηφάλιο τρόπο και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα τους λόγους των αντιδράσεών τους.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αρωγοί στα επιχειρήματα των σπουδαστών στάθηκαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που συνόδευε τον κ. Βορίδη, όσο και ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, καθώς και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης.
Ο δε Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι η ρύθμιση για το ΤΕΙ Λάρισας «μας αιφνιδίασε», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόταση δε συνάδει με την ίδιο τον μεταρρυθμιστικό στόχο που προωθεί το σχέδιο «Αθηνά», ενώ ο Χρήστος Κέλλας τόνισε στον κ. Βορίδη ότι με τη στάση του το υπουργείο Παιδείας δείχνει να θέλει να πάρει κάτι από τη Λάρισα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τόσο τους σπουδαστές όσο και τους συναδέλφους του στη Βουλή, επεσήμανε ότι η Ν.Δ. συμφωνεί με στηρίζει τις γενικές κατευθύνσεις του σχεδίου «Αθηνά», αλλά τόνισε ότι μια σειρά επιμέρους θεμάτων είναι φανερό πως πρέπει να εξεταστούν και πάλι, καταλήγοντας ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα που άκουσε στο υπουργείο και ότι «υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαλόγου».
«Σα να πυροβολούν το πόδι τους»!
Μιλώντας νωρίτερα στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «υφιστάμεθα τις συνέπειες ενός δύσκολου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, το οποίο όμως είναι απαραίτητο και εκτελείται μόνο χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Είναι σημαντικό να μη κάνουμε πίσω τώρα, ώστε να μην διακυβευθούν τα όσα σπουδαία έχουν ήδη επιτευχθεί».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για τη σκληρή πολιτική λιτότητας τόνισε ότι «δυστυχώς, ζήσαμε πολλά χρόνια με δανεικά και τώρα πρέπει να σφίξουμε τα δόντια για να συνεχίσουμε την πορεία ανασυγκρότησης της χώρας.
Όποιος συνεχίζει να αντιδρά σήμερα, είναι σα να πυροβολεί το πόδι του», κατέληξε.
http://www.onlarissa.gr/2013/03/10/episodiaki-ipodochi-tou-voridi-sti-larisa-2/

Σχόλια