Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Νέα τροπολογία για τη μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης καταθέτει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Οικονομίας, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς όπως δήλωσε σήμερα 5 Μαρτίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.


Με την τροπολογία καταργούνται η παρ. 8 του αρ. 36 ν. 3986/2011 και παρ. 4 αρ. 38 ν. 4024/2011 και επανέρχονται σε ισχύ οι αντίστοιχες διατάξεις του ν. 2960/2001 με αποτέλεσμα να μειώνεται πλέον δραστικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα φυσικά πρόσωπα και από το 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης να επανέρχεται στο 14,5%.

Την ίδια τροπολογία είχε καταθέσει ήδη από 4 Ιανουαρίου 2013 ο Νότης Μαριάς την οποία όμως ο κ. Στουρνάρας και οι συν αυτώ απέρριψαν κατά τη συζήτηση του σχετικού φορομπηχτικού νομοσχεδίου για τη φορολογία εισοδήματος τον περασμένο Ιανουάριο.

«Εάν είχε γίνει δεκτή τότε η τροπολογία που είχαμε καταθέσει δεν θα είχε παγώσει ο ελληνικός λαός και δεν θα είχαμε και τους θανάτους των δύο άτυχων φοιτητών στη Λάρισα από μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης τιμής του πετρελαίου» επισήμανε με δήλωσή του ο Νότης Μαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.