Σανατόρια Ψυχών

Εκεί που η ελπίδα έχασε την πίστη.
Εκεί που η Ανθρωπότητα ξέχασε τον δίδυμο εαυτό της, το alter ego.
Εκεί που η πατρίδα έχασε το σημείο αναφοράς.
Εκεί που οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν κουρέλια αποτελειώνοντας τις πληγωμένες τους υπάρξεις δημιουργώντας σανατόρια ψυχών.

Εκεί που κρατούντες και κρατούμενοι γίνονται θύματα της απόλυτης παρωδίας.
Η εναλλαγή στο ρόλο θύμα - θύτης και σωτήρ είναι όπως η καμπύλη του ρεύματος, Δεν σού επιτρέπει εκατέρωθεν ποτέ να πλήττεις με την καμπύλη του θυμικού να χτυπάει από το μαύρο στο κόκκινο, στο λευκό, στο  γκρίζο, στο πράσινο και αντίστροφα.
Αδίκημα η παραβίαση της πύλης εισόδου της Ευρώπης και της Δύσης. Αδίκημα η φυγή τους από τον κόσμο της τυραννίας στον κόσμο της οικονομικής υποτέλειας. Αδίκημά τους ο φόβος και ο τρόμος από καθεστώτα που παράγουν θρησκευτικές δοξασίες, για να σκλαβώνουν τα γεννημένα υπόδουλα κορμιά τους. Αδίκημά τους ότι ζούσαν σε πλούσιες χώρες με πάμφτωχους πολιτες, στέκοντας στα ενεργειακά μονοπάτια του πλανήτη. Η διαφορά στην λαμβανόμενη ποιότητα ζωής τους δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που ζούσαν πριν και ίσως να είναι καλύτερη τώρα. Η μοναδική διαφορά έγκειται στην αντιλαμβανόμενη βιοηθική μας έναντι αυτών. Όταν στις χώρες από τις οποίες διέφυγαν, εκτέλεσαν 9 (εννέα) γυναίκες γιατί εργαζόντουσαν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, υποστηρίζοντας μουσουλμάνος ιερωμένος ότι το εμβόλιο ευθύνεται για τη στειρότητα. Εκεί όπου η άγνοια συναντά το φονταμενταλισμό και την άκρατη βία σε κάθε έκφανση και μορφή της ζωής.
Ένας σπουδαίος καθηγητής του Ισραήλ είπε μία σοφή ρήση : “We have to recognize the World we live in, if we want to change the World.” (Πρέπει να αναγνωρίσουμε τον Κόσμο που ζούμε, αν θέλουμε να τον αλλάξουμε).
Ποιος είναι ο Κόσμος που ζούμε; Ποια είναι η δομή της γειτονιάς μας; Ποια είναι η πατρίδα που ονειρευόμαστε; Πού κρύφτηκαν τα όνειρα και οι αγνές ιδέες που μεγαλώσαμε;;; Γιατί οδηγούμαστε σε  ένα απέραντο Σανατόριο ψυχών;;; Πώς μπορεί να δοθεί δίκαια λύση σε έναν άδικο Κόσμο;;; Ποιος θα δώσει τη λύση του Σολομώντος με τη δικαιοσύνη του Αριστείδη;;;
Ποιος είναι ο Εχθρός μας;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας... Ο χρόνος θα δείξει....
Ελλάς, 14 Μαρτίου 2013
Με τιμή και προβληματισμό
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αν. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τεμπών - Αστυνομικός - Μέλος Α’  Βάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Δ. Τεμπών
http://ireport.cnn.com/docs/DOC-941530

Σχόλια