ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΧ ΤΟΥΣ

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΧ ΤΟΥΣ»
Την πρωτοφανή καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ότι ελλείψει υπηρεσιακών οχημάτων, οι αστυνομικοί που φυλάσσουν στόχους, εντέλλονται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων,
«οι βάρδιες όχι μόνο εκτελούνται σε μη κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων υπηρεσιακών οχημάτων, αλλά πολλοί αστυνομικοί δέχονται διαταγές για τη χρήση των δικών τους ΙΧ!»

Όπως αποκαλύπτει και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ξ, Κώστας Μαλλικόπουλος, «οι εποχούμενες περιπολίες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε προς φύλαξη στόχων γίνονται και οι ίδιες στόχος, καθ’ ότι παρά την ύπαρξη συγκεκριμένου Π.Δ. που ορίζει το αντικείμενο απασχόλησής τους, χρησιμοποιούνται και για άλλες εργασίες, επειδή είναι οι μόνες πλήρως επανδρωμένες».

«Γνωρίζετε ότι τα περισσότερα οχήματα είναι ΣΑΡΑΒΑΛΑ και ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αστυνομικοί βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για επισκευές των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ή για αντικατάσταση των ελαστικών τους;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιακών οχημάτων στους αστυνομικούς που εκτελούν το καθήκον τους .

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟΧΩΝ


Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, που διαμαρτύρεται επειδή η Υπηρεσία τους δεν τους διαθέτει τα απαραίτητα οχήματα για την εκτέλεση του καθήκοντός τους, λαμβάνοντας, μάλιστα, εντολές να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους οχήματα!

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω την πλήρη επιστολή της Ε.Α.Υ.Ξ. προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης:

«Κύριε Διευθυντά,

Τους τελευταίους μήνες η φύλαξη στόχων έχει γίνει καθημερινότητα για τους συναδέλφους τη στιγμή που υπηρεσίες δεν διαθέτουν επανδρωμένα περιπολικά για περιπολίες στο νομό ακόμα και μέσα στην πόλη.

Παρ`όλα αυτά θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτούς τους στόχους (όπου και οι ίδιοι συνάδελφοι αποτελούν στόχο ) οι βάρδιες να εκτελούνται σε μη κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και να μη διατίθενται ακόμα και υπηρεσιακά οχήματα. Πόσο δε μάλλον να δέχονται διαταγές για την χρησιμοποίηση των Ι.Χ επιβατικών τους οχημάτων. Επίσης θεωρούμε ότι οι εποχούμενες περιπολίες ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε , επειδή είναι οι μόνες πλήρως επανδρωμένες, θα πρέπει να απασχολούνται με τα αντικείμενα που ρητά προβλέπονται στα Π.Δ της δημιουργίας τους.

κ.Διευθυντά

Ζητάμε την παρέμβασή σας, εφόσον θα συνεχιστεί η φύλαξη των ανωτέρω στόχων, να διατεθεί άμεσα υπηρεσιακό όχημα.

Αρνούμαστε να γίνεται στόχος ο συνάδελφός μας…

ΚΟΙΝ: Π.Ο.ΑΣ.Υ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης»

Κατόπιν τούτου, ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

1.Είναι δυνατόν να λειτουργούν οι αστυνομικοί χωρίς τα προβλεπόμενα αστυνομικά οχήματα;
2.Είναι δυνατόν να δίδονται εντολές για να χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τα προσωπικά τους οχήματα εν ώρα υπηρεσίας;

3.Γιατί οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ χρησιμοποιούνται για φύλαξη στόχων ή για άλλες δουλειές, που δεν προβλέπονται από το Π.Δ. της δημιουργίας τους; Και ποιές ακριβώς ειναι οι εκτός Π.Δ. εντολές που καλούνται να εκτελέσουν;

4.Πόσες ελλείψεις οχημάτων έχει η ΕΛ.ΑΣ. Πανελλαδικά;

5.Το γνωρίζετε ότι τα περισσότερα οχήματα είναι ΣΑΡΑΒΑΛΑ; Και οτι τα οδηγούν με...πατέντα;

6.Το γνωρίζετε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αστυνομικοί βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους για επισκευές των οχημάτων και μοτοσικλετών ή για αντικατάσταση ελαστικών;

7.Μπορείτε να μου αναφέρετε, πόσα χρήματα προέβλεπαν οι κωδικοί συντήρησης, οι κωδικοί επισκευών και οι κωδικοί αλλαγής ελαστικών για τα έτη 2009 έως και 2012 και τί προβλέπουν για το 2013;


Ο ερωτών ΒουλευτήςΤέρενς - Νικόλαος ΚουίκΣχόλια