Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας : «Δεν τολμώ να βγω μόνος στο δρόμο» ...

«Δεν τολμώ να βγω μόνος στο δρόμο» είναι ο τίτλος συνέντευξης του Γιάννη Στουρνάρα προς την εφημερίδα Bild. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η συζήτηση περί εξόδου της Αθήνας από το ευρώ έχει λήξει οριστικά.
Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο της προστασίας του, ότι δεν τολμά να βγει μόνος από το σπίτι του, ότι δεν είναι δυνατόν να αθληθεί ή να βγει με φίλους του έξω.
Ωστόσο το politikum της συνέντευξης αφορά στην ευρωκρίση και στα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει για την ευρωζώνη. Ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ια τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πρέπει καν να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο, καθώς είναι ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενός Ντόμινο για την Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωζώνη». Είμαι βέβαιος ότι η Κύπρος μπορεί να διασωθεί, είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός.
Φέτος δεν θα υπάρξουν αρνητικές ειδήσεις από την Ελλάδα
Ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup
Ο Γ. Στουρνάρας στο EurogroupΣε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Στουρνάρας αποστασιοποιείται από το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι είχαν παρερμηνευθεί οι παλαιότερες δηλώσεις του. Και επανέλαβε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν αρνητικές ειδήσεις από την Ελλάδα. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ έχει λήξει οριστικά.
Στην παρατήρηση της εφημερίδας ότι αυξάνει τους φόρους και τις εισφορές μολονότι χιλιάδες Έλληνες οδηγούνται στην φτώχεια, ο κ. Στουρνάρας απαντά ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να φορολογήσει περισσότερο και τους πλουσίους» και ότι έχουν σημειωθεί επιτυχίες. «Το πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή», προσθέτει.

Σχολιάζοντας την έκθεση τηε ΕΕ και του ΔΝΥ για την «καταστροφική κατάσταση» που επικρατεί στις ελληνικές εφορίες, ο έλληνας υπουργός κάνει λόγο για μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πεδίο των υποδομών μολονότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο της Γερμανίας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, ενώ πλούσιοι και ισχυροί οδηγούνται στη φυλακή, τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.
Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.