Τι πρέπει να προστατεύσει η Κύπρος!!!

Το βασικότερο όλων για την Κύπρο είναι να παραμείνει κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και χαμηλής φορολόγησης, αυτό θα την βοηθήσει να κρατήσει την κοινωνική της συνοχή χωρίς να βυθιστεί στον φαύλο κύκλο της ανεργίας και της υποανάπτυκτης.
Είναι 100% λάθος η αύξηση του φόρου των επιχειρήσεων αυτήν την στιγμή, το αντίθετο , πρέπει να μειωθούν αισθητά ούτως ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πελάτες το νησί.

Το τραπεζικό απόρρητο πρέπει να ενισχυθεί, γιατί αυτές τις ώρες είναι πολυτέλεια ο διαχωρισμός του χρήματος σε άσπρο ή μαύρο.
Η Κύπρος πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει το δάνειο σε ευρώ, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί την ύπαρξη του ευρώ μετά από ένα χρόνο, αν αναλογιστούμε και την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας σήμερα, αλλά και της ίδιας της Γαλλίας της οποία η σειρά έρχεται.
Πρέπει λοιπόν η Κυπριακή κυβέρνηση να κρατήσει για λογαριασμό της τα οποία νομίσματα σε ευρώ υπάρχουν πάνω στο νησί για τις  πρώτες εξωτερικές κρατικές πληρωμές και να εκδώσει δικό της νόμισμα για συνεχίσει να λειτουργεί η εσωτερική αγορά ο τουρισμός και η ζωή πάνω στο νησί.
Αν κάνει το λάθος η Κύπρος από την μια μεριά να φορτωθεί ένα δάνειο σε ευρώ και ταυτόχρονα να επιχειρήσει να αλλάξει την δομεί της οικονομίας της, είναι 100% σίγουρο ότι θα οδηγηθεί στην κοινωνική εξαθλιώσει, στην δραματική μείωση του ΑΕΠ και σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.
Η ύπαρξη ενός δικού της υποτιμημένου νομίσματος θα δώσει ωθήσει στον τουρισμό και στην ζήτηση παραθεριστικών κατοικιών, δύο τομείς που μαζί με τον χρηματοπιστωτικό στηρίζετε το σύνολο της κυπριακής οικονομίας.
Βέβαια δεν παραβλέπεται ότι η Κύπρος προσδοκά έσοδα από τον ορυκτό της πλούτο, μέρος του οποίου θα μπορούσε αυτήν την στιγμή να τιτλοποιήσει και να προεισπράξει, αν και αυτό θα πρέπει να γίνει με πολύ συντηρητικό τρόπο ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτός δεν θα γίνει έρμαιο των πιστωτών της με εξευτελιστικούς για την Κύπρο όρους.
Μην ξεχνούμε ποτέ ότι, δεν υπάρχει Ισραήλ, χωρίς την Κύπρο.
Αν Κύπρος περάσει σε μουσουλμανική τούρκικη επιρροή, αργά η γρήγορα θα εγκλωβιστεί το Ισραήλ μεταξύ της μουσουλμανικής Τουρκίας και Αιγύπτου και θα στραγγαλιστή.
Το αναφέρω αυτό γιατί πολλοί νομίζουν ότι είναι μονόδρομος να παραμείνει η Κύπρος στο Ευρώ για γεωστρατηγικούς λόγους.
Η Κύπρος έχει δεν πρόκειται ποτέ να αφεθεί μόνη της ούτε από την ΕΕ ένα παραπάνω από το Ισραήλ, γιατί θα είναι σαν να αφήνετε όλη η ανατολική μεσόγειος και το Σουέζ υπό την έλεγχο του Ισλάμ.
Φαιηγιάν

Σχόλια