Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Κώστας Αγοραστός: «Αξιολόγηση χωρίς κριτήρια»

Σχετικά με τις τελικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά», που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν ότι το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας, με πολύπλευρη δράση και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου είναι ενάντια στα κριτήρια που το ίδιο έθεσε. Με αυτές επιχειρείται συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΤΕΙ Θεσσαλίας τη στιγμή, που βρίσκεται σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση, στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. Μεταφέρονται και καταργούνται τμήματα τα οποία διαθέτουν επαρκή μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό. Υπάρχουν υποδομές κτηρίων και εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το ΤΕΙ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και υπάρχουν σε εξέλιξη διαγωνισμοί για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αποφάσεις γιατί είναι άδικες και διότι η αναπαραγωγή του ιδίου συστήματος σε χαμηλό επίπεδο, αναπαράγει και τις παθογένειες αυτές, που συντηρούν και βαθαίνουν την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.