Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο...

Πάνω από 5.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν μετά από αξιολόγηση - 4.000 οι επίορκοι που θα βρεθούν εκτός δημοσίου
Το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα διεξαχθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ του Αντώνη Μανιτάκη και της τρόικας.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να παρουσιάσει στην τρόικα το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει
ότι 8.800 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα φτάνοντας συνολικά τους 2.700.
Υπενθυμίζεται πως ο μνημονιακός στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τεθεί εκτός Δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι.
Η πλειονότητα των υπαλλήλων που θα ενταχθεί στο σύστημα της διαθεσιμότητας θα προέρχεται από τα υπουργεία και τους επίορκους υπαλλήλους των οποίων οι καταδίκες έχουν τελεσιδικήσει.
Οι υπόλοιποι θα επιλεγούν από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών.
Το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο δεν συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα.
Οι ελεγκτές της τρόικας θα συνεχίσουν τον γύρο επισκέψεων στα υπουργεία αυτή την εβδομάδα και προγραμματίζεται να κάνουν μία ακόμη στάση από το υπουργείο Οικονομικών
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.