Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου αύριο να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του κ Κωνσταντίνου στην επιτροπή.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην προανακριτική έφτασαν τα τέσσερα υπομνήματα των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη
και Σιμεών Σικιαρίδη στα οποία αναφέρουν ότι είναι συμπτωματική η εμπλοκή τους στην υπόθεση, αβάσιμες οι υποψίες εναντίον τους, ενώ επικαλούνται το άρθρο 223 της Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αρνηθούν την πρόσκληση για κατάθεση που τους είχε απευθύνει η προανακριτική. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το προεδρείο της Επιτροπής να λάβει δραστικά μέτρα διατάσσοντας την βίαιη προσαγωγή.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, οι τέσσερις συγγενείς- εφόσον παραστούν στην επιτροπή- έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε όλες οι σε όποιες ερωτήσεις θεωρούν ότι θα επιβαρύνουν τη θέση τους.
Πέραν αυτών, σήμερα αναμένεται η κατάθεση, της κυρίας Αικατερίνης Παυλάκη, η οποία φαίνεται ότι διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. Την μάρτυρα είχε προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και αυτό γιατί το όνομά της βρίσκεται μια θέση πάνω από τα ονόματα των τεσσάρων συγγενών που διεγράφησαν από τη λίστα, ενώ επίσης το αρχείο της είναι ένα από τα 47 που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη έσπευσε να μελετήσει ο κ Παπακωνταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.