Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: «Μας ζηλεύουν λίγο, όπως τους καλούς μαθητές» ...


Οι «κακοί Γερμανοί» είναι εικόνα που έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται στον ευρωπαϊκό Νότο με αφορμή την στάση του Βερολίνου στην κρίση χρέους: 
«Είναι σαν σχολική τάξη, όταν κάποιος έχει καλύτερα αποτελέσματα, όσοι αντιμετωπίζουν λίγο μεγαλύτερες δυσκολίες αρχίζουν λίγο να ζηλεύουν» είναι η εξήγηση που δίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ZDF,
ο Σόιμπλε ρωτήθηκε σχετικά με το ότι η Γερμανία «έχει γίνει ο μπαμπούλας της Ευρώπης». «Έτσι είναι όταν βρίσκεσαι σε μία σχολική τάξη, όταν κάποιος έχει καλύτερα αποτελέσματα, όσοι αντιμετωπίζουν λίγο μεγαλύτερες δυσκολίες αρχίζουν λίγο να ζηλεύουν», απάντησε, «και όλο αυτό γίνεται έπειτα ένας αχταρμάς στο πεδίο της επικοινωνίας». Παρά ταύτα, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, οι υπόλοιπες χώρες «γνωρίζουν ότι η Γερμανία αναλαμβάνει τις ευθύνες της, και περιμένει και από τους υπόλοιπους να τηρούν τις δεσμεύσεις τους». «Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος», είπε ο Σόιμπλε. Στην περασμένη ταραγμένη εβδομάδα στη Λευκωσία, η Κύπρος έγινε άλλη μία χώρα στην οποία η οργή των διαδηλωτών στρεφόταν ιδιαίτερα εναντίον του Βερολίνου και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Στα πλακάτ με συνθήματα κατά των Γερμανών στην Κύπρο δόθηκε αρκετή κάλυψη από τα γερμανικά ΜΜΕ.
Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.