Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Η Κωνσταντινούπολη, Βηρυτός, το Μπαχρέιν και το Ντουμπάι είναι τα εκτός ΕΕ τραπεζικά κέντρα που θα ωφεληθούν από την διάλυση των κυπριακών τραπεζών!

From HEIL GAP ( or mind the GAP ) 
Το κόστος της εξασφάλισης της γερμανική υποστήριξης για το πακέτο διάσωσης ήταν πράγματι υψηλό: ολόκληρο το μέλλον της Κύπρου ως υπεράκτιου τραπεζικού κέντρου.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά σε ένα βιώσιμο επίπεδο επιχειρηματικού μοντέλου ».
Οι καταθέτες που μόλις είχαν ξυπνήσει και βρήκαν ότι οι τραπεζικοί  λογαριασμοί τους στην Κύπρος είχαν « ληστευθεί » μέχρι 10 τοις εκατό,  ως μέρος της επιχείρηση διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  είναι απίθανο να αφήσουν τα χρήματά τους στη χώρα αυτή, έστω και εάν τελικά δεν ψηφιστεί από την κυπριακή βουλή το μέτρο αυτό …. και δεν πρόκειται να τα αφήσουν …. απλά …  λόγω του κινδύνου να συμβεί ξανά.


Η απάντηση του οικονομικού περιοδικού Forbes ήταν καυστική, καταγγέλλοντας την «γερμανική ομάδα υπό την ηγεσία των υπαλλήλων της ΕΕ " για "πιθανώς την πιο ανεξήγητα ανεύθυνη απόφαση στην τραπεζική εποπτεία και στον αναπτυσσόμενο κόσμο από το 1930.»
50-58 δισεκατομμύρια δολάρια « αποδημούν» λοιπόν άμεσα από την Κύπρο και αυτό οφείλεται στην κατά 9,9% κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων από την ΕΕ …. και μετατρέπονται σε χρυσό ή εμβάζοντας σε τράπεζες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!


Χα, χα, χα, …. Αυτό μάλλον θα είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου σχεδίου  διάσωσης των κυπριακών τραπεζών από την ΕΕ, που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και που επιδίωκε μια υποχρεωτική κατάσχεση των χρημάτων των καταθετών.
Γι 'αυτό και υπήρξε ένα τρέξιμο για τις τράπεζες και τα ΑΤΜ.
Η ΕΕ θα μπορούσε προφανώς … μάλλον δεν έχει τα χρήματα να συμβάλει στην αναχρηματοδότηση του πολιορκούμενη κυπριακού τραπεζικού κλάδου.
Οι καταθέτες όμως δεν διακινδυνεύουν αφήνοντας τα χρήματά τους για ένα δεύτερο γύρο της κατάρρευσης αυτού του τραπεζικού συστήματος;
Πόσο περισσότερο τοις εκατό (%) από τα χρήματα των καταθετών στην ΕΕ θα θέλουν τότε;
Οι καταθέτες, οι οποίοι απέχουν πολύ από το να είναι όλοι τους  « οι Ρώσοι ολιγάρχες » και κυρίως πρόκειται για απλούς ανθρώπους και συνταξιούχους είναι μάλλον απίθανο να παραμείνουν στην Κύπρο !Γράφαμε στο άρθρο μας Η παρακμή ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ Φεβρουαρίου 1, 2013

Το γερμανικό κοινοβούλιο και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνούνται να υποστηρίξουν την διάσωσης της Κύπρου, εκτός εάν η χώρα δεχτεί να υποβληθεί σε …. περαιτέρω ταπεινωτικές προϋποθέσεις.
Αλλά, ΕΑΝ η Κύπρος αναγκαστεί να υποκύψει σε αυτές τις νέες απαιτήσεις, δείχνει ότι οι Κύπριοι ΘΑ ΕΧΟΥΝ παραδώσει τον έλεγχο της χώρας τους στη Γερμανία.
Θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Γερμανίας ώστε να λάβει το πακέτο διάσωσης … και το νησί της Αφροδίτης θα πρέπει κάθε τόσο να υποκύπτει στους νέους όρους της Γερμανίας για να λαμβάνει κάθε επομένη δόση αυτών των χρημάτων.
( Και μην εκπλαγείτε καθόλου όταν οι επόμενοι οροί θα είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ προς όφελος του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους)Η κυβέρνηση της Κύπρου υπό τον ΑΝΑΝιστη Αναστασιάδη δεν πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να ζητήσει κάποια βοήθεια ώστε η χώρα του να πληρώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. 
Κάθε άλλο ….  
Πήγε και παρέλαβε την εντολή από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες ώστε να εφαρμόσει ένα "τετελεσμένο γεγονός" εις βάρος της οικονομίας της Κυπριακής δημοκρατίας!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη στην κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών στην Κύπρου δίχως να υπολογίζει ότι ένας τραπεζικός λογαριασμός είναι η ιδιωτική περιουσία ενός πολίτη ή μιας επιχείρησης και δεν ανήκει στην κυβέρνηση ή τουλάχιστον φαίνεται να λησμόνησε τελείως και την « παραμύθα » που μας πουλούσαν … μέχρι τώρα στην Ευρώπη ….. εδώ φυσικά μέσω του κωστ@κη του γνωστού κόπρου της Ρ@φινας …... ότι υπάρχει ασφάλιση των καταθέσεων στην Ευρώπη και εγγύηση των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών έως εκατό χιλιάδων ευρώ. Τόσο «εγγυημένη» ήταν η έννοια της οποιασδήποτε εγγύησης στην Κύπρο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη!
Εάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να αγνοούν την ασφάλιση των καταθέσεων στην Κύπρο … μπορούν κάλλιστα να το κάνουν ΚΑΙ σε οποιαδήποτε χώρα, θέλουν ΚΑΙ ανά πάσα στιγμή.


Η Δήμευση των χρήματα των καταθετών, θα είναι αυτοκτονία για τις κυπριακές τράπεζες, αλλά και μια ώθηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ των χρημάτων αλλού … προς τις υπεράκτιες τραπεζικές αντιπάλους της Κύπρου.
Η ειρωνεία είναι ο αντίκτυπος της παρούσας τα ….  50 έως  58 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξέρχονται από το σύστημα,  θα είναι φυσικά καταστροφικός και σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσει σε μια άλλη … πολύ μεγαλύτερη κρίση για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου .

Αυτή όμως η τεράστια ποσότητα των χρημάτων που αφήνει την Κύπρο …. αλήθεια που πάει ;;;;

Οι εμπορικοί ανταγωνιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα ωφεληθούν είναι τα πλησιέστερα τραπεζικά κέντρα εκτός της ΕΕ … «δηλαδή είναι η Κωνσταντινούπολη, η Βηρυτός, το Μπαχρέιν και το Ντουμπάι.»


Ο Ρώσος Πρόεδρος B. Πούτιν θα είναι αναμφίβολα έξαλλος με αυτή τη δήμευση των ρωσικών καταθέσεων.
Ίσως όμως ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να βάλει νερό στο κρασί του σε ότι αφορά  την κόντρα του με τους Ρώσους ολιγάρχες και να προσπαθήσει να τους δελεάσει …. δηλαδή να φέρουν κάποια από τα χρήματά τους πίσω στη Ρωσία !

Χαμένο θα είναι και το Ισραήλ που βλέπει πλέον την Κύπρο να καταρρέει οικονομικά …. 

Γιατί οι Εβραίοι εναπόθεταν πολλά στην συνεργασία με την μεγαλόνησο επάνω στην εξόρυξη και μεταφορά των υδρογονανθράκων .


Τώρα βέβαια θα βγει εκείνος ο @ρλεκινος του διαδικτύου που δηλώνει επαγγελματικά ότι είναι … ότι θέλει ….. ( θα ζήλεψε φαίνεται τους διαφόρους διεθνολόγους που παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά κανάλια ) και θα αρχίσει τις μπαρούφες του για τον σιωνιστικό δάκτυλο …. 
Χα, χα, χα. … ( θα γελάσουμε πάλι !)

HEIL GAP (or mind the GAP) 
Υ.Γ.
Τέλος η Arabian Money πιστεύει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν " ένα τρομερό αυτογκόλ για την ΕΕ "  που αν μη τι άλλο σημαίνει … ότι η ΕΕ δεν εγγυάται την ασφάλεια όλων των τραπεζικών καταθέσεων στο έδαφός του.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί.
« Σε περίπτωση όμως που ξανασυμβεί » … που θα συμβεί στη συνέχεια ;  Στην Ελλάδα ; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.