Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

KERAIA-5
  Oxι δεν μιλάμε προς το παρον για μία δόλια ανοχή, ούτε για επικάλυψη, απέναντι στην τοποθέτηση διαφόρων κεραιών σε διάφορα σημεία του Τυρνάβου . όμως , σίγουρα αποδεικνύεται η απουσία υπευθυνότητας των αρχών απέναντι στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ουδέποτε έχουν ενημερωθεί.Ενεοί μείναμε μπροστά στο ντροπιαστικό θέαμα της παρείσφρησης των «καμουφλαρισμένων» κεραιών εταιρειών στο κέντρο της πόλης. Εκτός από το ακαλλαίσθητο θέαμα, που παραπέμπει στην πόλη του Ρόμποκοπ, κάποιος θα πρέπει να μας ενημερώσει αν ελλοχεύει ο κίνδυνος της πρόκλησης καρκινογόνων ασθενειών εξαιτίας της συνεχούς ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων.
Αν πρόκειται για κεραίες κινητης τηλεφωνίας η ακτινοβολία , σύμφωνα με τους επιστήμονες , προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες. Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
KERAIA-4
Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται.
Δεν μιλάμε για αδρά αμοιβή των παραχωρητών του χώρου το οποίο είναι αναμφίβολα ένα ισχυρό μισάνθρωπο κίνητρο που υπερκαλύπτει κάθε ηθικό ενδοιασμό. Ερωτήματα ωστόσο ανακύπτουν για το αν διαθέτει η εκάστοτε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες τη σχετική άδεια, αν ηλεκτροδοτούνται νόμιμα και αν έχουν τοποθετηθεί, στην προβλεπόμενη από το νόμο, απόσταση από σχολεία, αν έχουν την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης απο την πολεοδομία.
KERAIA-1KERAIA-2KERAIA-3
Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω προδιαγραφών ζητούμε την άμεση ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων και την απομάκρυνση των κεραιών σε σημείο ασφαλές έξω από την πόλη.
Και αν καλύπτονται πίσω από τις χαραμάδες των νόμων ας καταλάβουν πως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Σ.Κ.

http://www.tirnavosnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4207%3Aerotimata&catid=1%3Alatest-news&Itemid=18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.