ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

KERAIA-5
  Oxι δεν μιλάμε προς το παρον για μία δόλια ανοχή, ούτε για επικάλυψη, απέναντι στην τοποθέτηση διαφόρων κεραιών σε διάφορα σημεία του Τυρνάβου . όμως , σίγουρα αποδεικνύεται η απουσία υπευθυνότητας των αρχών απέναντι στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ουδέποτε έχουν ενημερωθεί.



Ενεοί μείναμε μπροστά στο ντροπιαστικό θέαμα της παρείσφρησης των «καμουφλαρισμένων» κεραιών εταιρειών στο κέντρο της πόλης. Εκτός από το ακαλλαίσθητο θέαμα, που παραπέμπει στην πόλη του Ρόμποκοπ, κάποιος θα πρέπει να μας ενημερώσει αν ελλοχεύει ο κίνδυνος της πρόκλησης καρκινογόνων ασθενειών εξαιτίας της συνεχούς ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων.
Αν πρόκειται για κεραίες κινητης τηλεφωνίας η ακτινοβολία , σύμφωνα με τους επιστήμονες , προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες. Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
KERAIA-4
Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται.
Δεν μιλάμε για αδρά αμοιβή των παραχωρητών του χώρου το οποίο είναι αναμφίβολα ένα ισχυρό μισάνθρωπο κίνητρο που υπερκαλύπτει κάθε ηθικό ενδοιασμό. Ερωτήματα ωστόσο ανακύπτουν για το αν διαθέτει η εκάστοτε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες τη σχετική άδεια, αν ηλεκτροδοτούνται νόμιμα και αν έχουν τοποθετηθεί, στην προβλεπόμενη από το νόμο, απόσταση από σχολεία, αν έχουν την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης απο την πολεοδομία.
KERAIA-1KERAIA-2KERAIA-3
Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω προδιαγραφών ζητούμε την άμεση ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων και την απομάκρυνση των κεραιών σε σημείο ασφαλές έξω από την πόλη.
Και αν καλύπτονται πίσω από τις χαραμάδες των νόμων ας καταλάβουν πως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Σ.Κ.

http://www.tirnavosnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4207%3Aerotimata&catid=1%3Alatest-news&Itemid=18

Σχόλια