Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Επιστρέφουν οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα

Oι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα λίγη ώρα πριν τον απεγκλωβισμό του λεωφορείου τους στον αυτοκινητόδρομο Μ1. Οι μαθητές επέστρεφαν από τη Βιέννη στη Βουδαπέστη
Μετά από μια περιπέτεια 30 και πλέον ωρών οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 110 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη όταν το σχολικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω της χιονοθύελλας, ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής.Σύμφωνα με τον τον διευθυντή του Λυκείου κ. Γιάννη Φυτόπουλο όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Έλληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι. Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Μιλώντας στο larissanet.gr ο διευθυντής του Λυκείου Αμπελώνα κ. Φυτόπουλος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το χιόνι δεν ξεπερνούσε τα 3 εκατοστά, εντούτοις η χιονοθύελλα δημιούργησε προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Μ1 με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το λεωφορείο με τη λαρισινή μαθητική αποστολή για 27 ολόκληρες ώρες. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 7 μ.μ. την Πέμπτη και έληξε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι μαθητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της Αυστριακής Αστυνομίαςκαι μεταφέρθηκαν σε κοντινό ξενώνα, όπου πέρασαν τη νύχτα. Σήμερα το πρωί ταξίδεψαν μέχρι τη Βουδαπέστη, πήραν μία μικρή ανάσα και το μεσημέρι πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Λάρισα.

Η διαδρομή για την επιστροφή τους από τη Βουδαπέστη μέχρι τη Λάρισα οδικώς με το λεωφορείο είναι περίπου 18 ώρες.  Οι μαθητές θα βρίσκονται στα σπίτια τους στον Αμπελώνα της Λάρισας το μεσημέρι της Κυριακής.

Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.