Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Άλλος ένας Έλληνας πρωθυπουργός – μεσίτης θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να λέμε ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Τουρκία, το σωστό είναι να λέμε σύσσωμο το μεσιτικό γραφείο του πρωθυπουργού θα επισκεφθεί την Τουρκία. 
Κάποτε πρέπει να μάθουμε ως υπεύθυνη και ώριμη κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν είναι φίλοι μας οι Τούρκοι και ούτε θέλουν το καλό μας. 
Βέβαια, ούτε εμείς είμαστε φίλοι με τους Τούρκους και ούτε εμείς θέλουμε το καλό τους. 

Αυτές οι φιλοφρονήσεις τα όμορφα λόγια στις μεταξύ μας σχέσεις δεν θα πω ότι είναι άχρηστα, κινδυνεύουμε όμως να τα πιστέψουμε και αυτό τα καθιστά επικίνδυνα, αλλά ακόμη ποιο επικίνδυνη γίνεται για την Ελλάδα αυτή η μόνιμη εμμονή μας στο δίκιο, αντί του συμφέροντος όπως πολύ ορθά πράττει η Τουρκία. 
Ο Σαμαράς, όπως και όλοι οι προηγούμενοι δειλοί και δουλοπρεπείς πρωθυπουργοί της Ελλάδος, θα μεταβεί στην Τουρκία για να την γλύψει προσφέροντας της ταυτόχρονα κομμάτια ελληνικού πλούτου, ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα επεκτατικό βήμα της Τουρκίας. Η Τουρκία ωμά και σε όλους τους τόνους προβάλει τα μεγαλοιδεατικά ηγεμονικά της σχέδια του νέο-οθωμανισμού εις βάρος βέβαια των γειτόνων της, οι οποίοι γείτονες και πρώην υποτακτικοί της στο σύνολο τους σχεδόν, με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα έχουν σπεύσει να ξαναμπούν οικειοθελώς αυτήν την φορά κάτω από την σκέπει του αφέντη τούρκου. Η στάση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αποτελεί ύβρη για κάθε αξιοπρεπή κοινωνία. Θα μου πει κάποιος, τι,, να κάνουμε πόλεμο; Δεν λέω να κάνουμε πόλεμο, όμως αν είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να απεμπολούμαι κυριαρχικά μας δικαίωμα εξευτελιζόμενοι εν καιρό ειρήνης,, ίσως είναι προτιμότερος ένας πόλεμος ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα με μια κάποια αξιοπρέπεια. Η Τουρκία δεν είναι δυνατή, εμείς είμαστε δειλοί και για αυτό την βλέπουμε ως δυνατή. Φαιηγιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.