ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»: Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Με 40 περίπου απολύσεις, τις οποίες έχει βαφτίσει «εθελούσιες αποχωρήσεις», την Παρασκευή και την Τρίτη, ξεκίνησε την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της η εργοδοσία της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» Αγγελόπουλου στην Ελευσίνα.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει συνολικά σε 170 απολύσεις,
μέσω «εθελούσιας» εξόδου, σε μείωση αποδοχών κατά 20%, στην κατάργηση των έξτρα δώρων, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και σε άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο. Μάλιστα απειλεί ότι αν δε φύγουν οι εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που προτείνει, τότε θα προχωρήσει -έτσι κι αλλιώς- με βάση το νόμο του 5% (δηλαδή θα απολύει κάθε μήνα το 5% του συνόλου των εργαζομένων).
Χτες, έγινε συνέλευση όπου οι εργάτες αποφάσισαν κινητοποιήσεις, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η διοίκηση του σωματείου δεν κατέθεσε κάποια πρόταση. Οι εργάτες αποφάσισαν συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία του μετάλλου, ενώ στις 9 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας. Επιπρόσθετα, αύριο, Παρασκευή, θα γίνει 2ωρη στάση εργασίας με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να εκτιμηθεί η κλιμάκωση του αγώνα.

Σχόλια