Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»: Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Με 40 περίπου απολύσεις, τις οποίες έχει βαφτίσει «εθελούσιες αποχωρήσεις», την Παρασκευή και την Τρίτη, ξεκίνησε την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της η εργοδοσία της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» Αγγελόπουλου στην Ελευσίνα.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει συνολικά σε 170 απολύσεις,
μέσω «εθελούσιας» εξόδου, σε μείωση αποδοχών κατά 20%, στην κατάργηση των έξτρα δώρων, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και σε άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο. Μάλιστα απειλεί ότι αν δε φύγουν οι εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που προτείνει, τότε θα προχωρήσει -έτσι κι αλλιώς- με βάση το νόμο του 5% (δηλαδή θα απολύει κάθε μήνα το 5% του συνόλου των εργαζομένων).
Χτες, έγινε συνέλευση όπου οι εργάτες αποφάσισαν κινητοποιήσεις, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η διοίκηση του σωματείου δεν κατέθεσε κάποια πρόταση. Οι εργάτες αποφάσισαν συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία του μετάλλου, ενώ στις 9 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας. Επιπρόσθετα, αύριο, Παρασκευή, θα γίνει 2ωρη στάση εργασίας με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να εκτιμηθεί η κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.