Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Τώρα Προβόπουλος και Στουρνάρας..σώζουν την Κύπρο..

Παρουσία Γ.Προβόπουλου Συνάντηση Στουρνάρα - Σαρρή για το κυπριακό μνημόνιο 
Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γ.Στουρνάρα και του Μ.Σαρρή, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλου και του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο το κυπριακό μνημόνιο -το οποίο αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμτη-

όσο και οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών που έχουν έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά.
Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι η Κύπρος αποζητά την μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς και ότι βασική επιδίωξη της νέας κυπριακής κυβέρνησης είναι να υπάρξει αγαστή συνεργασία με την τρόικα στην Κύπρο, προκειμένου να συνταχθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο να αποτυπώνονται οι ανάγκες της χώρας.
Σε ερώτηση για το εάν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το ζήτημα του κουρέματος των καταθέσεων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. «Προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη τέτοιων μέτρων» είπε ο κ. Σαρρής.
Σε ερώτηση εάν η Κύπρος ζητά κεφάλαια από το ελληνικό πρόγραμμα για την στήριξη των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Σαρρής απάντησε αρνητικά, ωστόσο σημείωσε ότι χρειάζεται κάποιας μορφής αλληλεγγύη.
Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.