«Αυτοθυσίες» στρατιωτικών ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος..

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ
Απ’ τα χείλη του υπουργού Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου κρέμονταν οι αξιωματικοί και όλοι οι στρατιωτικοί και οι απόστρατοι σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 1η Στρατιά μήπως και διορθωθούν οι αιματηρές περικοπές που έγιναν στο στράτευμα αλλά αντί υποσχέσεων τους ζητήθηκαν νέες θυσίες και αυτοθυσίες!  Στρατιωτικοί και απόστρατοι «πάγωσαν» ακούγοντας τον κ. Παναγιωτόπουλο!

Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Νικ. Πλαστήρα», η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, από τον  Αντιστράτηγο Γεώργιο Σοφιανίδη στον Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη.

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»
«Δεν έχουμε υποστείλει ποτέ τη σημαία της αξιοπρέπειας. Να μην απογοητευόμαστε από τις δυσκολίες» επισήμανε ο Αντιστράτηγος Γ. Σοφιανίδης σε μία συγκινητική ομιλία υπενθυμίζοντας ότι υπηρέτησε 38 χρόνια στο στράτευμα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
Ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς,  Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, σε μία φορτισμένη και βαθύτατα συγκινητική ομιλία, έστειλε το δικό του μήνυμα – σύνθημα με δύο λέξεις: «Όλοι μαζί…».
«ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ»
Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε πως «Η Σαρακοστή ξεκίνησε κάτω από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη των Ευρωπαϊκών εξελίξεων», επισημαίνοντας τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και αστάθειας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε το έργο των στρατιωτικών υπενθυμίζοντας τη μεγάλη αποτρεπτική στρατιωτική ικανότητα που εξασφαλίζει στη χώρας μας η 1η Στρατιά.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως τώρα «περνάμε τις δημοσιονομικές Συμπληγάδες και όλοι πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μας παρακολουθούν όλοι, εχθροί, φίλοι, γείτονες».
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΕΣ»
«Σταθήκαμε όρθιοι στις μηλόπετρες των Συμπληγάδων, δεν μας άλεσαν» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν οι στρατιωτικοί. «Είναι καιρός για θυσίες και αυτοθυσίες» επισήμανε στους στρατιωτικούς ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Τέλος ο υπουργός Άμυνας ζήτησε στήριξη και από τους αποστράτους και ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα».

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 1η Στρατιά έγινε υπό την παρουσία των  Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου, ΓΕΝ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη,  ΓΕΑ Πτεράρχου (Ι)   Ευάγγελου Τουρνά,   Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαίτση και του επιτίμου Αρχηγού  Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Παναγιώτη Χαρβάλα, εκπροσώπων αποστράτων κ.α.

Επίσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, εκπρόσωποι φορέων  κ.α.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών του Υπουργού με τους Διοικητές της Στρατιάς και μικρή δεξίωση.
ΥΓ1. Οι φωτογραφίες είναι υλικό της 1ης Στρατιάς καθώς δεν επετράπη στους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες να καλύψουν την τελετή παραλαβής – παράδοσης.
ΥΓ2. Κρίμα, υπουργός Άμυνας να είναι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, πρώην δημοσιογράφος και να μην επιτρέπεται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση της τελετής παράδοσης – παραλαβής στη Στρατιά από τα τοπικά ΜΜΕ.

http://www.larissanet.gr/2013/03/19/aytothisies-stratiotikon-zitise-o-panagiotopoulos/

Σχόλια