Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία..και επίσημα τέλος στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη..


Η Βουλή της Βουλγαρίας, με 115 ψήφους υπέρ έναντι 25, επικύρωσε την προειλημμένη κυβερνητική απόφαση να αποσυρθεί η χώρα από το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...
Ο εν λόγω αγωγός επρόκειτο να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας. 

Πρόκειται για το τυπικό μέρος, καθώς η πολιτική απόφαση είχε ληφθεί από το 2011. Η εισηγητική έκθεση της κυβέρνησης αναφέρει ότι η ανησυχία για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κόστος κατασκευής του έργου (1,5 δις ευρώ) καθιστούν το έργο μη βιώσιμο. 
Θυμίζουμε ότι ο αγωγός, μήκους 282 χλμ θα μετέφερε 35 εκατομμύρια τόνους ρωσικού πετρελαίου το χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.