ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΝ “ΕΣΒΗΣΕ” ΔΑΝΕΙΟ 5,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟ.

olympiada

ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Η εταιρεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου εμφανίζεται έως το 2014 να έχει συμφωνήσει να σβήσει δάνειο ύψους 5.8 εκατ. ευρώ.

Ο υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν, Γιώργος Βασιλείου.

Δεύτερο χτύπημα του Μιχάλη Ιγνατίου στους επίορκους που ξεπουλούν Πατρίδα και λαό για το βρώμικο χρήμα.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου:
Συνάντηση Παπανδρέου –
Βασιλείου 2003
Πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου και αντιπροσωπείας του κόμματος, με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, κατά την οποία τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η ε/κ πλευρά να στέλνει το μήνυμα προς την τ/κ πλευρά και τη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν.
”Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ‘εκλογές’ στα κατεχόμενα θα οδηγήσουν στο να υπάρχει ένας συνομιλητής με τον οποίο να μπορείς να πετύχεις συμφωνία”, είπε ο κ. Βασιλείου μετά τη συνάντηση.


Ο κ. Βασιλείου έκανε λόγο για την τεράστιας σημασίας που έχει η στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, αφού η Κύπρος βρίσκεται στους τελευταίους μήνες πριν από την έναρξη της λειτουργίας της στην Ευρώπη και ταυτόχρονα της ελπίδας της για λύση του Κυπριακού.
”Σημασία έχει να τονίσουμε ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε το σχέδιο Ανάν και ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μέσα σε τακτό χρονικό διάστημα για να δούμε μιαν επανενωμένη Κύπρο να εντάσσεται στην Ευρώπη”, είπε.
Μεγάλη Τετάρτη 7 Απριλίου 2004:
Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΗ

Με συντριπτική πλειοψηφία το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών τάχθηκε απόψε υπέρ της αποδοχής του τελικού σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
Μας έκλεψαν τα λεφτά για να κατάσχουν την πατρίδα.
Συγκεκριμένα από τους 170 ψηφίσαντες, υπέρ τάχθηκαν οι 167 και μόνο τρεις κατά.
Στην εισηγητική του ομιλία, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Βασιλείου τάχθηκε ανεπιφύλακτά υπέρ του σχεδίου Ανάν, παρά τις κάποιες του αρνητικές πρόνοιες και κάλεσε τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος να πουν ”Ναι” στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
Αναλύοντας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν, ο κ. Βασιλείου είπε ότι ”αποδεικνύεται πως εμείς, οι ΕΔΗ αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός οφείλει να ψηφίσει ‘Ναι”’.
”Το σχέδιο Ανάν δεν είναι το ιδεώδες, έχει αδυναμίες και ελλείψεις, αλλά οδηγεί στην επανένωση του νησιού μας και διασφαλίζει το μέλλον, δίνει την ευκαιρία στη μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων συμπατριωτών μας να επανεγκατασταθούν στις περιουσίες και στα σπίτια τους”, είπε ο Πρόεδρος των ΕΔΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πληροφορίες από το
http://www.kourdistoportocali.com/articles/19766.htm

Σχόλια