Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Ακόμη και στην Γερμανία...ένα ισχυρό 40%, δείχνει κατανόηση για την κριτική που ασκείται στη Γερμανία

Στο μεταξύ, ο «αντιγερμανισμός» που σημειώνεται στις χώρες που πλήττονται από την «ευρωκρίση» και την πολιτική λιτότητας έχει τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Focus, το 56% των ερωτηθέντων δεν κατανοεί την εχθρότητα έναντι της Γερμανίας στα συμφραζόμενα της κρίσης. Μάλιστα μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων το ποσοστό αυτό φτάνει το 60%. Υπάρχει παράλληλα
και ένα ισχυρό 40% που δείχνει κατανόηση για την κριτική που ασκείται στη Γερμανία. Στους ψηφοφόρους της Αριστεράς το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 60%. Η «γερμανοφοβία» ή το αντιγερμανικό κλίμα γίνονται αισθητά καθημερινά στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στις εικόνες από τις κινητοποιήσεις των πολιτών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Αναφερόμενος στο αντιγερμανικό κλίμα στις χώρες της κρίσης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι κατανοεί τις δυσκολίες των ανθρώπων στις χώρες που ζουν την κρίση και επισήμανε πως κάποιοι αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.
Και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε δηλώνει σε συνέντευξή του προς το Focus ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν κατανοούν γιατί οι πολίτες στις χώρες της κρίσης «χτυπούν τα χέρια που τους βοηθούν». Σταμάτης Ασημένιος, dpa, Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.