25Η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ

Έχουμε ορίσει την 25η Μαρτίου, σαν επέτειο μνήμης της έναρξης αντίστασης του μικρού και αδύναμου απέναντι στο μεγάλο και ισχυρό.  Είναι η ημέρα που οι εξαντλημένοι, αγράμματοι, ρακένδυτοι αλλά με καθαρή φλόγα και δύναμη ψυχής πρόγονοί μας, ξεκίνησαν έναν άνισο αγώνα αποτίναξης του βάναυσου, 400 ετών οθωμανικού ζυγού, προκειμένου να αποκτήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την ευημερία.
Σε κάθε Ελληνική λέξη που βγαίνει από το στόμα μας, σε κάθε σημείο του Σταυρού που μπορούμε να κάνουμε δημόσια υποδηλώνοντας ελεύθερα την πίστη μας, σε κάθε βόλτα που κάνουμε θαυμάζοντας την κληρονομιά των προγόνων μας, οφείλουμε να θυμόμαστε με σεβασμό και δέος αυτή την ημέρα!
Κάποιοι θα πουν πως η οθωμανική αυτοκρατορία προσέφερε μια ήρεμη ζωή. Ήταν ήρεμη μόνο σε όσους υπάκουαν βουβά. Αλλά χωρίς ελευθερία βούλησης, ελευθερία έκφρασης και ελευθερία δράσης  επικρατεί μια «ευημερία» εικονική και όχι ουσιαστική. Σκλαβιά. Σήμερα η χώρα είναι κάτω από έναν άλλο ζυγό. Τότε, λίγα νέα παιδιά, όπως η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κίτσος Τζαβέλας, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος μαζί με άλλους αφανείς ήρωες, δεν εφησυχάσθηκαν με την κατ’ ευφησμόν ευημερία. Δεν παρασύρθηκαν από τον ωχαδελφισμό. Αντίθετα, πρωτοστάτησαν στην εθνική εξέγερση και θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Ο αγώνας ήταν συλλογικός και ένας. Έγινε «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία». Έτσι ανακηρύχθηκε η Ελλάδα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Γιατί λίγοι νέοι σεβάστηκαν τις μελλοντικές γενιές. Εμάς που σήμερα λεγόμαστε Έλληνες.
Είμαστε, λοιπόν, εμείς η Νέα Γενιά Ελλήνων που έχουμε ιερό χρέος στο αίμα που χύθηκε. Έχουμε υποχρέωση στους νέους του σήμερα που έχουμε βρεθεί στη ανέχεια και την υποδούλωση, στην καταστροφή της ζωής μας. Καλούμαστε εμείς να ενεργοποιηθούμε για τις μελλοντικές γενιές που πρέπει να αναπνέουν αέρα ελευθερίας. Η Νέα Γενιά Ελλήνων που αντιστέκεται τώρα, στις μεθοδεύσεις του ξένου παράγοντα για επικυριαρχία. Που αντιστέκεται σήμερα  στην δουλικότητα και τον τυχοδιωκτισμό της Συγκυβέρνησης, η οποία καταπατώντας το Σύνταγμα, υπηρετεί ίδια και ξένα συμφέροντα εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και της ελληνικής κοινωνίας.  Εμείς η Νέα Γενιά Ελλήνων αρνούμαστε την υποδούλωση του Έθνους και τους ανατρέπουμε τώρα. Ο τρόπος είναι ένας και μας τον έχουν διδάξει οι πρόγονοί μας. Απόφαση και Ένωση

Σχόλια