Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Αύξηση κατα 16 % των μετακλητών υπαλλήλων !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους Υπουργούς
  • Επικρατείας κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ
  • Διοικ. Μεταρρύθμισης – Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ
ΘΕΜΑ: «Αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο»
Στις 12-11-2012 τέθηκε σε ισχύ συγκεκριμένη διάταξη (Ζ.5.3) του ν. 4093/12 που δήθεν μείωνε τον αριθμό των μετακλητών στο Δημόσιο κατά 20%. Στην πραγματικότητα όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΤΚΕ/Φ.2/5507/21-2-2013) πριν την έναρξη ισχύος της ανωτέρω διάταξης (1-10-2012) ο αριθμός των μετακλητών ήταν 1054. Σύμφωνα όμως με στοιχεία της ηλεκτρονικής εφαρμογής apografi.gov.gr ο αριθμός των μετακλητών στις 6-3-2013 ανήλθε στους 1221. Σημειώθηκε δηλαδή μια αύξηση 16% και όχι βέβαια μείωση τους κατά 20%! Πρόκειται με άλλα λόγια για πολιτική εξαπάτηση των Ελλήνων αλλά και για χαρακτηριστική περίπτωση μετατροπής της νομοθετικής διαδικασίας σε προπαγανδιστικό εργαλείο. Επειδή η Συγκυβέρνηση προχωρά στον διορισμό εκατοντάδων νέων μετακλητών την ώρα ακριβώς που προωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, ερωτάσθε:
  1. Πόσοι ακριβώς ήσαν οι μετακλητοί (υπηρετούντες και κενές οργανικές θέσεις) ανά φορέα στις 12-11-12; Γιατί επί 4 μήνες αρνείσθε να εφαρμόσετε τον δικό σας νόμο και να τους μειώσετε κατά 20%;
  2. Πόσοι ακριβώς είναι οι μετακλητοί (υπηρετούντες και κενές οργανικές θέσεις) ανά φορέα σήμερα (11-3-13); Πως προέκυψαν οι αυξήσεις στον αριθμό των υπαλλήλων; Να δοθεί αναλυτικός πίνακας με τους φορείς που:
α) προσέλαβαν μετακλητούς κατά το τελευταίο 4μηνο
β) απέκτησαν νέες οργανικές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων που συστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο (νόμο, π.δ, απόφαση) κατά τους τελευταίους 4 μήνες.
  1. Κατά το παραπάνω 4μηνο (12-11-12 ως και 11-3-13) ποιες αποφάσεις εξέδωσε ο Πρωθυπουργός για να εξειδικεύσει ανά υπηρεσία τις μειώσεις μετακλητών που έπρεπε να γίνουν;
  2. Γιατί εξαιρέσατε από τις μειώσεις -με την πρόσφατη τροποποίηση του ν. 4093 που φέρατε στη Βουλή μέσω του νομοσχεδίου για τις «Επείγουσες ρυθµίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιµ. Αλλαγής κ.ά διατάξεις» - την Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο π.δ 63/2005;
  3. Θα μειώσετε το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού; Αν όχι, γιατί;
Αθήνα, 11.3.2013
Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.