Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Spiegel : Μάχη για ντομάτες και πράσα

Στην ουρά εκατοντάδες άνθρωποι στην Αθήνα για φρούτα και λαχανικά
 Στην ουρά εκατοντάδες άνθρωποι στην Αθήνα για φρούτα και λαχανικά
«Πλήθος άποροι Αθηναίοι ορμούν σε φρούτα και λαχανικά» διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια διανομής οπωροκηπευτικών σε αθηναίους πολίτες από παραγωγούς:
«Περισσότεροι από 5.000 άποροι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο επί ώρες για πάρουν μερικά κιλά φρούτα ή λαχανικά».
«Μάχη για ντομάτες και πράσα» επιγράφει άρθρο της η ιστοσελίδα Spiegel Online, στο οποίο επισημαίνεται: «Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων μοίρασαν σε λιγότερο από 2 ώρες 50 τόνους οπωροκηπευτικά σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους. “Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάποτε θα έφθανα εδώ“, λέει η 65χρονη Παναγιώτα Πετροπούλου, η οποία από μια σύνταξη 530 ευρώ πληρώνει 300 ευρώ νοίκι». Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.