Σκάνδαλο Siemens: Εκδικάζεται από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης κατά της συμφωνίας Δημοσίου - Siemens

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 θα εκδικασθεί η αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ήδη από τις 26/10/2012, κατά της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι και ένας αριθμός μελών του, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο Σύλλογος και τα μέλη του διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης, κάτι που ενδεχόμενα προδικάζει και καθυστέρηση στη έκδοση της απόφασης.


Σημειώνουμε ότι, με δεδομένη την προβληματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ο Σύλλογος είχε αιτηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ταχύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, έτσι ώστε να μπορούσε το Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει από τη γερμανική εταιρία, το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ζημιώθηκε από τις υπερτιμολογήσεις της.

Παράλληλα, θα άνοιγε -επιτέλους- ο δρόμος για την αποκάλυψη των ονομάτων απατεώνων πολιτικών, αλλά και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συμμετείχαν σ’ αυτό το “φαγοπότι της ντροπής” κατά του ελληνικού λαού και του ελληνικού Κράτους.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μετά από πολλές απόπειρες απόκρυψης των στοιχείων της υπόθεσης, ακόμη και μετά από έρευνες της Βουλής των Ελλήνων, σε μία από τις πρώτες πράξεις της Κυβέρνησης Σαμαρά, το πολιτικό σύστημα “έθαψε” για πάντα την υπόθεση, μέσω της υπ΄ αριθ.  ΥΠΟΙΚ 07085ΕΞ2012/27.8.2012 (ΦΕΚ  164/Α΄/27-08-2012)  σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS και απέκλεισε κάθε τρόπο διεκδίκησης των χρημάτων του ελληνικού λαού ή αποκάλυψης των ατόμων που δωροδοκήθηκαν.

Για το Σύλλογο Έλληνες Φορολογούμενοι, για τα μέλη του Συλλόγου που συνυπογράφουν την αίτηση ακύρωσης, αλλά -πιστεύουμε- και για το σύνολο του ελληνικού λαού, ο αγώνας για την ακύρωση της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας και την αναζήτηση των χρημάτων που χάθηκαν μέσα από μίζες και “προμήθειες” και η απόδοση ευθυνών στα πολιτικά και μη πρόσωπα που διέσυραν τη χώρα μας, δεν είναι απλά ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ηθικής ικανοποίησης και ηθικού διδάγματος σε μία κοινωνία που ήδη βιώνει την κατάρρευσή της, από τη λειτουργία ενός άρρωστου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο επιχειρεί να αποκρύψει και να διαγράψει τις ευθύνες του.

Δείτε το έγγραφο ορισμού της δικασίμου

Δείτε το κείμενο της αίτησης ακύρωσης

Δείτε προηγούμενο σχετικό άρθρο

Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.
Έλληνες Φορολογούμενοι
Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43 10556 Αθήνα
τηλ: 210 3242032, fax: 210 3242802
Μέλος του Taxpayers Association of Europe www.forologoumenos.gr

Σχόλια