Ξεπουλήθηκε ο Hellas Sat...στο ΥΠΕΘΑ ξέρουν τίποτα ;;

Διαβάστε  την ανακοίνωση της  Arabsat....

Η Arabsat είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ("ΟΤΕ"), έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την απόκτηση του 99,05% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Hellas-Sat Consortium Ltd ("Hellas Sat").
Η συμφωνία αγοράς μετοχών υπογράφηκε

μετά συνολικού τιμήματος € 208 εκατ, που αντιπροσωπεύει το 99,05%,:
• Αξία των επιχειρήσεων του Hellas-Sat, ύψους € 157 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 7 φορές το EBITDA της Hellas-Sat για το 2012, και
• Τα μετρητά στην κατοχή του Hellas-Sat για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το οποίο εκτιμάται σε 53,4 εκατομμύρια €.
Η Hellas-Sat έχει την αποκλειστική χρήση της τροχιακής θέσης 39 ° Ανατολικά και όλες τις σχετικές ραδιοσυχνότητες από την Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Κύπρου. Η εταιρεία είναι ο χειριστής του Hellas-Sat 2, ενός από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη. Εκτός από την Ευρώπη, ο Hellas-Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική και έχει ένα χαρτοφυλάκιο πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω του Arabsat Κύπρος Ltd, 100% θυγατρική της Arabsat, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2013, όταν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Υ.Γ
Ο Ηellas Sat 2  αποτελεί τα «μάτια και τα αυτιά» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους. Ο δορυφόρος αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο και η πώληση του, πολύ πιθανόν να στερήσει στερήσει ή επηρεάσει από τις άμυνες των δύο χωρών τους διαύλους επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί από τις ΕΕΔ.
Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, υπάρχουν σταθμοί ελέγχου από τους οποίους δίνεται πρόσβαση στις πληροφορίες που μεταδίδει ο δορυφόρος.
Δεδομένου ότι ο παραπάνω δορυφόρος αποτελεί στρατηγικό εργαλείο της Ελλάδος και έχει σημαντικό ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας,  τίθενται τα εξής ερωτήματα: Το ΥΠΕΘΑ έχει ενημερωθεί για την πώληση του δορυφόρου Hellas Sat;
Εαν ναι, ποιές θα είναι οι συνέπεις στη λειτουργία των αμυντικών δομών της χώρας;



Σχόλια